Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe gewichtsregels goed volgens Hulkenberg: "Lichte rijders hadden voordeel"

Nico Hulkenberg behoort tot de langere en zwaardere rijders van de Formule 1-grid. De Duitser is daarom zeer te spreken over de nieuwe reglementen die met ingang van het komende seizoen van kracht worden. Er is een streefgewicht van tachtig kilo opgenomen in het wetboek.

Rijders die lichter zijn dan tachtig kilo, moeten ballast meezeulen. Lichtere rijders verliezen zodoende hun voordeel van het mindere gewicht - tot voor kort waren er namelijk geen richtlijnen omtrent het gewicht van de coureurs.

"Gedurende mijn complete Formule 1-loopbaan heb ik gewerkt met een streefgewicht van 78 kilogram, inclusief overal en helm", liet Hulkenberg in gesprek met onder meer RacingNews365 weten. "Ik ben altijd al zo zwaar geweest in de Formule 1, veel minder dan dat zal het ook niet worden." De Hulk erkent in 2018 toch wel een paar probleempjes te hebben gehad omtrent zijn gewicht. "Vorig jaar kwam ik af en toe niet zo goed mee in de kwalificaties. Het gewichtsvoordeel dat de lichte rijders hadden is nu vervallen en ik denk dat het goed is voor de Formule 1 dat er nu reglementen voor zijn. Sterker nog, ik ben er eigenlijk wel blij mee." Hulkenberg wordt samen met Alexander Albon als een van de zwaarste F1-rijders beschouwd, Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel bivakkeren wat betreft het gewicht in het middenveld. Lando Norris, Antonio Giovinazzi en Sergio Perez (63 kilogram) zijn de lichtste F1-rijders en zullen dus de meeste ballast met zich mee moeten dragen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi