Nieuwe hoofdsponsor Williams steunt broertje Lewis Hamilton

12 feb. 10:00 René Oudman 0 reacties
Nicolas Hamilton is komend seizoen in het BTCC te bewonderen. Het 26-jarige broertje van regerend Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton kan zijn opwachting in de Britse toerwagenklasse maken, omdat hij door ROKiT van financiële steun wordt voorzien. ROKiT is tevens de nieuwe hoofdsponsor van het Williams F1-team.

In het verleden werd meermaals geroepen dat het voor de jongere Hamilton onmogelijk zou zijn om een loopbaan in de racerij na te streven, maar 'Nic' bewijst criticasters hun ongelijk. De 26-jarige Brit werd geboren met een hersenafwijking en sleet zodoende een tijd van zijn leven in een rolstoel.

Lopen gaat tegenwoordig nog altijd niet eenvoudig voor Nicholas Hamilton, die dankzij zijn eigen stichting geld op weet te halen voor mensen die met hetzelfde probleem kampen. Het broertje van Lewis Hamilton heeft echter voldoende fysieke kracht om deel te nemen aan races zoals die in het BTCC.

Hamilton spreekt overigens tegen dat hij vanwege zijn bekende naam op het zitje is beland. "Mensen denken wel vaker dat mijn achternaam me van dienst is, maar niets is minder waar. In de afgelopen zes seizoenen heb ik alle rekeningen zelf moeten betalen. Testen doe ik tijdens raceweekends."

Nicolas Hamilton maakt de overstap vanuit de Renault Clio Cup, maar is niet volkomen nieuw voor de BTCC. Hij reed al eens een handvol wedstrijden in 2015.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen