© Bleekemolen Race Planet

Nieuwsoverzicht

'Nieuwe Max Verstappen laat Formule 1 steeds vaker links liggen'

19 aug. 2018 09:02 Jan van der Burgt 0 reacties
Steeds meer jonge autocoureurs verkiezen op jonge leeftijd een carrière in de GT-racerij boven een carrière in de Formule 1. Die constatering doet Jeroen Bleekemolen, die zelf al jarenlang furore maakt in de enduranceracerij.

In een tijd waarin het GT-racen en de langeafstandsracerij nog niet zo groot waren als nu, was Jeroen Bleekemolen één van de eersten die zich fulltime op die disciplines stortte. Het was voormalig Formule 1-coureur en vader Michael Bleekemolen die hem op dat spoor zette:

"Hij adviseerde me op enig moment om verder te kijken dan naar het formuleracen alleen. Had hij dat niet gedaan, dan was ik daarin misschien langer blijven hangen dan goed voor me is”, laat Jeroen Bleekemolen in gesprek met Racingnews365 weten.

Bleekemolen verdient nu een aardige boterham met zijn leven als GT-coureur. Zijn tak van autosport geniet steeds meer aanzien, waardoor het voor talentvolle rijders steeds aantrekkelijker wordt om een carrière in de formulewagens los te laten:

"Ik was daar destijds uniek in, maar steeds meer coureurs zeggen op jonge leeftijd al 'laat die formuleracerij, laat die Formule 1 maar'. Ze zien dat er meer is dan het formuleracen alleen. "

"Bovendien groeit onze tak van sport enorm snel. De diverse GT3-klassen bieden jonge rijders over de hele wereld heel laagdrempelig een platform om in te stappen. Omdat de grote merken ook in die klassen vertegenwoordigd zijn, kunnen zij zich ook zonder enorme investeringen in de kijker rijden bij fabrikanten als Mercedes en Audi."

Haal de F1 naar Nederland! Teken de petitie!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen