Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe McLaren krijgt nieuwe innovatieve neus bij GP Spanje

Het Formule 1-team van McLaren verschijnt met een flinke upgrade aan de start van de GP van Spanje. Het meest opvallende aan de updates voor de MCL33 zal de neus zijn.

De B-versie van de McLaren wijkt op veel punten af van de auto die we in de eerste vier races in actie zagen. De vleugels, bodemplaat en de achterzijde zijn gewijzigd. De meest opvallende update zal volgens Auto Motor und Sport de neus zijn. Zij spreken over een revolutionair ontwerp. Het F1-team van McLaren is terughoudend in haar berichtgeving omtrent de upgrade, maar de resultaten uit de windtunnel zouden positief zijn. De B-spec die in Spanje wordt geïntroduceerd zal de grootste wijziging aan de MCL33 van Alonso en Vandoorne zijn tijdens dit seizoen. Eerder liet McLaren al weten dat de auto die in Spanje geïntroduceerd wordt eigenlijk al bij de eerste Grand Prix van 2018 aan de start had moeten staan. Vertraging bij de ontwikkeling van de voorvleugel gooide roet in het eten.

Volgens een medewerker van McLaren waren er twee werkgroepen gedurende de winter: "Een was voor een testauto, zodat we de Renault-motor goed konden testen, en de ander was voor het geplande aero-concept. Die laatste groep werd vertraagd doordat er de neus nog niet klaar was voor gebruik. Dat gedeelte bepaalt samen met de voorvleugel namelijk wat er met de rest van de auto gebeurt." Voor McLaren wordt Spanje de race van de waarheid. Het team hoopt op een stap voorwaarts, maar weet dat de concurrentie ook grote upgrades meeneemt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"