Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe McLaren mogelijk niet op tijd gereed voor eerste Formule 1 test

Het Formule 1 team van McLaren heeft een krap schema om de nieuwe McLaren op tijd gereed te krijgen. Het team heeft nog ongeveer twee maanden voordat de eerste wintertest begint.

De late overstap van Honda naar Renault-motoren zorgde voor wat hoofdbrekens. Hierdoor liep het team van McLaren een paar weken achter op schema, maar de achterstand is volgens technisch directeur Eric Boullier zo goed als ingehaald. " Mogelijk dat we de keuze voor onze motorleverancier twee weken te laat hebben gemaakt voor ons schema, maar deze achterstand is al zo goed als weggewerkt," laat hij aan F1.com weten " Je moet aanpassingen doorvoeren in verband met de afmetingen van de nieuwe motor, maar de basis blijft hetzelfde voor 2018. We hebben een slim concept en het is dus geen groot probleem."

Boullier durft niet te zeggen of de nieuwe McLaren-Renault op tijd gereed is voor de eerste wintertest in februari. " Dat is nog te vroeg om nu al te zeggen." " Je zoekt altijd de limiet op van de beschikbare tijd en wil zo lang mogelijk doorontwikkelen. In de windtunnel en met CFD, op alle vlakken wil je zo lang mogelijk doorontwikkelen voordat je als team begint aan de productie van de auto." " Je probeert daarbij om nog langer te wachten zodat je zeker weet dat je alle informatie en beschikbare data hebt toegepast als je begint met de productie van de auto. Het enige wat ik kan zeggen is: 'so far, so good'." Formule 1 teams maken er een sport van om zo laat mogelijk gereed te zijn met hun auto. In een aantal gevallen misten teams een of meerdere testdagen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'