Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Mercedes-concurrent richt zich op strijd in Bakoe

Na een korte 'lentestop' in de Formule 1 maken de teams zich klaar voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Mercedes krijgt hier een nieuwe concurrent, als we de woorden van Alpine-teambaas Otmar Szafnauer mogen geloven.

Na een korte pauze in de Formule 1 van een aantal weken reizen de teams en coureurs eind april af naar Azerbeidzjan, waar de vierde ronde van het kampioenschap plaats zal vinden. De kleine lentestop in de F1 heeft de renstallen ruimte geboden voor de eerste echte upgrades, waarmee teams hopen een stap richting Red Bull te zetten. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez domineert in de openingsfase van het seizoen en terwijl topteams als Mercedes en Ferrari uit zijn op het gat te dichten, staan daarachter weer teams die naar de nummers twee, drie en vier in de F1 kijken. Eén daarvan is Alpine, dat relatief sterk begon aan het jaar en nu het gat naar de topteams wil dichten. Otmar Szafnauer verwacht de strijd aan te kunnen gaan op het stratencircuit in Bakoe. "Ik denk dat we met ze kunnen strijden", zegt hij tegen onder andere RacingNews365, doelend op het gevecht met Mercedes. "We hebben een redelijke upgrade gepland voor Bakoe en nog een kleine voor een week later in Miami. Belangrijk is dat alles werkt op de auto en alles correleert met de simulator. Dat was vorig jaar al het geval en als dat nu weer lukt, dan kunnen we de strijd aangaan."

Ambitieus Alpine

Na de eerste drie Formule 1-races van 2023 bezet Alpine de zesde plaats in het klassement. Achter de topteams (en Aston Martin, dat hard op weg is om een topteam te worden) staan McLaren en Alpine als best of the rest in het klassement. Met respectievelijk 12 en 8 punten voor de Britse en Franse renstal is er echter nog een groot gat naar de teams vooraan het veld. Zo heeft koploper Red Bull al een indrukwekkende 123 punten gescoord. Alpine kijkt vooralsnog richting Mercedes, dat op dit moment 56 punten heeft. Het plan van Szafnauer? "Zo snel mogelijk ontwikkelen binnen ons team. Ik vind het nog lastig om te voorspellen wat we meenemen, maar als we naar vorig jaar kijken, zijn we hier goed in." "Als we dat ook dit jaar kunnen realiseren, kunnen we gedurende het jaar dichterbij komen. Voor nu is het nog lastig te zeggen, want dit is allemaal relatief. Ik weet in ieder geval wat wij in de pijplijn hebben. Wat zij hebben, dat weet ik natuurlijk niet", aldus de Alpine-teambaas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"