© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Nieuwe motor Max Verstappen levert meer vermogen

20 okt. 2017 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Renault heeft een nieuwe F1-motor meegenomen naar Austin waar dit weekend de GP van Amerika verreden wordt. Max Verstappen stapt mogelijk vrijdag over op de nieuwe motor die hem extra vermogen levert. Een motorwissel betekent wel een gridstraf.

Max Verstappen krijgt er PK's bij van Renault

Renault heeft dit weekend drie nieuwe motoren meegenomen naar Austin. Hiervan komt er een beschikbaar voor Red Bull, een voor Toro Rosso en een voor Renault. Volgens Auto Motor und Sport wisselen Max Verstappen en bij Renault incasseert Nico Hulkenberg een gridstraf.

De nieuwe motor heeft een nieuwe update aan de cilinders van de V6-verbrandingsmotor. Cyril Abiteboul laat weten dat er meer vermogen vrij komt tijdens de kwalificatie en de race.

"We krijgen meer vermogen, zowel tijdens de kwalificatie als de race. Daarnaast moet de upgrade onze betrouwbaarheid verbeteren. Het is een mooie stap vooruit en we hebben al oplossingen voor volgend seizoen toegepast op deze specificatie."

In totaal moet de tijdwinst één tot anderhalve tiende per ronde opleveren.

Een motorwissel voor Max Verstappen betekent dat hij aan zijn zesde verbrandingsmotor begint. Dit kost hem minimaal een gridstraf van 10 plaatsen. Vaak vervangen teams ook de MGU-H en turbo, waarmee de straf tot twintig plaatsen op zou lopen.

Max Verstappen gaf eerder aan dat het team op vrijdag een besluit neemt of het in Amerika de motorwissel toepast, en straf incasseert, of pas in Mexico. Mocht Max Verstappen niet wisselen, dan zal teamgenoot Daniel Ricciardo de motor in Amerika gemonteerd krijgen. Ook voor hem geldt eenzelfde gridstraf.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen