Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Nieuwe opvolger Hamilton geopperd: "Op het juiste moment op de juiste plek?"

Wie wordt de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes? Dat is de grote vraag die boven de markt hangt sinds bekend is dat de zevenvoudig wereldkampioen vanaf 2025 naar Ferrari verkast. De oud-teambaas van Haas, Guenther Steiner, komt nu met een enigszins verrassende naam als opvolger van de 39-jarige Brit.

Start Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Silly Season meestal pas halverwege het jaar begint, dropte Lewis Hamilton al voor het Formule 1-seizoen een bommetje door bekend te maken dat hij na 12 jaar vertrekt bij Mercedes en zijn carrière op latere leeftijd voortzet bij Ferrari. Dat zorgde gelijk voor een aantal geruchten over wie er naast George Russell komt te zitten in de Mercedes vanaf 2025. Wordt het Alex Albon, Carlos Sainz, Fernando Alonso of toch jongeling Andrea Kimi Antonelli?

Toto Wolff heeft al laten weten dat hij nog niet heel snel een beslissing gaat nemen. "Ik wil wachten en zien hoe het seizoen verloopt, hoe de rijdersmarkt zich ontwikkelt en dan later in het seizoen een beslissing nemen", zo vertelde de teambaas van Mercedes eerder al. De oud-teambaas van Haas, Guenther Steiner, komt nu met een opvallende naam op de proppen als opvolger van zevenvoudig wereldkampioen Hamilton.

'Goede coureur'

"Als ik teambaas bij Mercedes zou zijn, dan zou ik geen nee zeggen tegen Nico Hulkenberg", zo zegt Steiner in gesprek met het Duitse RTL/ntv en sport.de. Hij werkte vorig jaar samen met Hulkenberg bij Haas. "Als je ziet wat hij nu weer heeft bereikt, dat was heel cool", zo zegt de oud-teambaas over de knappe tiende plek van de Duitser tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens Steiner is Hulkenberg een 'goede coureur', maar is de ideale kandidaat voor het Mercedes-zitje Max Verstappen.

Als Hulkenberg bij Mercedes gaat rijden, dan is hij de derde Duitser die in actie komt voor het Duitse merk sinds de terugkeer van Mercedes als constructeur in de Formule 1. Michael Schumacher en Nico Rosberg waren de andere twee Duitsers die voor Mercedes reden, met Rosberg als wereldkampioen in 2016.

Ook al heeft de Duitser in ruim 200 Grands Prix nog nooit op het podium gestaan in de koningsklasse van de autosport, Steiner is overtuigd van de capaciteiten van de 36-jarige Hulkenberg. "Hij werd vaak onderschat en hij was meestal op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Misschien is hij nu op het juiste moment op de juiste plaats", aldus Steiner.

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek