Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Nieuwe problemen doen zich voor bij Mercedes: "Het is een vicieuze cirkel"

Mercedes lijkt het spoor in Australië echt volledig bijster te zijn. Problemen met de W13 houden aan, waardoor het de coureurs aan het nodige vertrouwen ontbreekt, terwijl dat vertrouwen nou juist zo hard nodig is om de verfoeide vicieuze cirkel te doorbreken.

Russell Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton en George Russell waren aan het einde van de vrijdag allebei niet in de top tien te vinden en hoewel vrije trainingen niet alles zeggen, lijken ze nu al weer kansloos voor een goede klassering op zondagmiddag. Andrew Shovlin, trackside engineering director bij Mercedes, legt uit waar het aan schort en rept daarbij over een vicieuze cirkel.

"We hebben de grootst mogelijke moeite om temperatuur in de banden te krijgen, dus dat is iets waar we hard hebben moeten werken. We waren in de VT1 duidelijk competitiever dan in VT2 toen het wat koeler werd. Onze data onderschrijven dan ook dat we gewoon niet 'heet genoeg' zijn."

Weinig progressie

Volgens Shovlin moet Mercedes meer grip kunnen vinden als bovengenoemde probleem opgelost kan worden, maar juist dat stukje is makkelijker gezegd dan gedaan: "Onze coureurs hebben op dit moment niet het vertrouwen om veel snelheid mee de snelle bochten in te nemen en juist dat is nodig om temperatuur in de banden te krijgen waar we zo hopeloos naar op zoek zijn. Het is een vicieuze cirkel waarin we ons bevinden."

De conclusie van Shovlin is behoorlijk ontnuchterend: "Het was geen makkelijke dag, maar we beginnen dit jaar te wennen aan dat soort dagen", aldus Shovlin op de vrijdag, die op zaterdagmorgen moest concluderen dat Mercedes het lek nog niet boven lijkt te hebben. Ook in de derde vrije training stond Mercedes er niet goed bij met P8 voor Hamilton en P11 voor Russell.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Australië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022