Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

Nieuwe RB-teambaas wil met unieke werkwijze successen behalen

Laurent Mekies, de nieuwe teambaas van Visa Cash App RB (RB), legt in een interview met RacingNews365 haarfijn uit hoe hij, samen met CEO Peter Bayer, het Italiaanse team naar successen wil gaan leiden.

Bayer Mekies
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Laurent Mekies is vanaf dit seizoen toegetreden tot het management van het zusterteam van Red Bull, RB (voorheen AlphaTauri). De Fransman werkte eerder als sportief directeur bij Ferrari en neemt bij RB het stokje over van Franz Tost, die eind vorig jaar na achttien jaar afscheid nam als teambaas.

Mekies zal bij RB samenwerken met CEO Peter Bayer. De Oostenrijker werd vorig jaar aangesteld bij het team, nadat hij eerder onder meer F1-directeur was bij de FIA. Mekies kijkt vooruit op hun samenwerking dit seizoen in de F1. "De interactie is heel, heel goed", vertelt Mekies exclusief aan RacingNews365.

"Het is een nieuw project, we proberen niet het model van andere teams te kopiëren. We zijn het enige team met een teambaas en een CEO die hand in hand samenwerken op gelijkwaardig niveau. We passen dezelfde aanpak toe op de rest van de organisatie. We proberen niet te kopiëren wat de anderen doen", legt Mekies uit.

"We proberen te doen waarvan we denken dat het nu het beste is voor de F1 en wat morgen het beste zal zijn voor de F1. Peter is een geweldige kerel, we hebben allebei zeer duidelijk gedefinieerde punten om ons op te concentreren. Maar we zijn ook in staat om elkaar vragen te stellen, elkaar uit te dagen en samen te brainstormen. En hij is een zeer scherpzinnig persoon, een zeer intelligent individu."

Win-wincombinatie

Het is niet de eerste keer dat Mekies en Bayer samenwerken. Ze hebben namelijk allebei functies bekleed bij de FIA. Bayer was ook enkele jaren secretaris-generaal, terwijl Mekies fungeerde als adjunct-racedirecteur van de F1 voordat hij in 2018 overstapte naar Ferrari.

"We kennen elkaar natuurlijk al heel lang en daarom is het een win-wincombinatie", vertelt Mekies. "We hadden een korte samenwerking bij de FIA en daarna, toen ik bij Ferrari was, gingen we samenwerken aan verschillende kanten van het hek. De kwaliteit van onze ontmoetingen is altijd zeer uitzonderlijk geweest. En het is een plezier om dagelijks met hem te werken."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China