Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Nieuwe Red Bull Verstappen ondergaat metamorfose voor eerste race

David Coulthard als is ambassadeur van het team nog altijd een graag geziene gast bij Red Bull Racing. Als zodanig was hij goed zichtbaar rond de launch en de shakedown van de nieuwe RB20 en als zodanig deelt hij de nodige feedback over de nieuwe bolide van Max Verstappen zoals we die reeds hebben gezien.

RB20 Side
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Want de Red Bull RB20 zoals we die hebben gezien zal, en dat mag geen verrassing heten, er qua uiterlijk nog anders uit komen te zien, zo vertelt David Coulthard in gesprek met F1.com als het gaat over de auto waarmee Max Verstappen en Sergio Perez de shakedown hebben uitgevoerd op Silverstone.

"Dat was de auto in de launchuitvoering. Vanaf de eerste tot en met de laatste dag van de wintertest zullen er upgrades komen en het is zelfs mogelijk dat we voor de vrijdag in Bahrein (hij zal de donderdag bedoelen, want alle sessies zijn vanwege de Ramadan een dag naar voren gehaald, red.) nog een keer met upgrade komen."

"Deze upgrades hebben allemaal het doel om de performance, de balans en de rondetijd te verbeteren", zo vervolgt Coulthard, die na de shakedown van de genoemde coureurs natuurlijk ook hun feedback te horen kregen. Stak hij daar nog wat van op?

"Ze gaven aan dat de auto naar verwachting functioneerde in de gegeven (overwegend natte, red.) omstandigheden - geen verrassingen dus. Ik denk ook dat het technische team blij was met de data die je op zo'n moment kunt vergaren over bijvoorbeeld de koeling en de druksensoren."

Coulthard wil aan die beperkte eerste meters ook zeker niet teveel conclusies verbinden: "Je kan voor de shakedown het circuit op gaan en het gevoel hebben dat de auto verbluffend was, maar het enige dat werkelijk telt is de kwalificatie en uiteindelijk de race in Bahrein."

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China