© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Nieuwe regels voor Formule 1 motoren 2021 gepresenteerd

31 okt. 2017 17:18 Ruud Dimmers 0 reacties
De FIA, Liberty Media en de Formule 1 teams hebben de richtlijnen voor de toekomstige F1-motoren besproken. Centraal hierin staat dat de motoren eenvoudiger moeten worden qua techniek, de kosten omlaag moeten en er een beter motorgeluid moet komen.

F1-motoren worden eenvoudiger en krachtiger

In het voorstel voor de toekomstige F1-motoren wordt vastgehouden aan de hybride 1.6 turbo motoren. Deze motoren mogen vanaf 2021 liefst 3000 RPM meer gaan maken dan de huidige versies, waarmee het geluid ook moet verbeteren.

Fabrikanten krijgen minder vrijheid in de ontwerpkeuze van motorcomponenten om daarmee de kosten te beperken en nieuwe partijen de kans te bieden om in te stappen in de Formule 1. Er wordt om die reden ook afscheid genomen van de dure en complexe MGU-H.

De MGU-K wordt krachtiger, waarbij de coureur tijdens de race de mogelijkheid heeft om deze te bedienen. Hiermee kunnen coureurs de batterij opladen om zo een aanval te plaatsen op hun concurrent. 

Er is gekozen voor een enkele turbo met daarbij restricties op het gebied van het gewicht en de afmetingen. De auto's worden voorzien van een standaard batterij en diverse standaard elektronica toepassingen. Daarbij wordt ook ingezet op 'plug and play' veranderingen aan motor, chassis en versnellingbak.

Op het gebied van brandstofverbruik wordt gesproken over strengere regels om het verbruik terug te dringen, wat bij moet dragen aan een duurzamer karakter.

De regels worden in de komende twaalf maanden verder samengesteld, zodat er eind 2018 een volledige technische specificatie is. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen