Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Renault-motor krachtiger en betrouwbaarder

Vanuit het team van McLaren klinken erg positieve geluiden over de nieuwe Renault-motor. Daar waar de motor in 2017 veel vermogen tekort kwam en onbetrouwbaar was, presteert de nieuwe krachtbron volgens verwachting.

Renault wist in 2017 drie Grand Prix's te winnen met Red Bull. Ricciardo won in Baku en Max Verstappen wist in Maleisië en Mexico te winnen. Desondanks was het een matig jaar voor de motorleverancier. De motor kwam chronisch vermogen tekort en kampte al vanaf de wintertest met betrouwbaarheidsproblemen. Renault beloofde beterschap en lijkt daarin nu te zijn geslaagd. "Ze lijken erg veel vertrouwen te hebben, maar het beste kan Renault daar zelf uitspraken over doen. Men is erg tevreden over het vermogen en de betrouwbaarheid van de motor op de testbank. Zeker als het gaat over de betrouwbaarheid, dan heeft Renault het idee dat ze dit onder controle hebben", laat Zak Brown van McLaren weten.

Volgens de CEO van McLaren was het vermogen vorig jaar ook aanwezig in de Renault-motor, maar kwam het er door diverse technische problemen niet uit. "Het vermogen was er in de basis wel, maar door betrouwbaarheidsproblemen kon men de motor niet vol open draaien. Zelfs in Mexico hadden ze deze problemen, maar desondanks wisten ze de race te winnen." Tijdens de wintertests die op 26 februari beginnen kunnen we voor het eerst zien of de nieuwe motor betrouwbaarder en krachtiger is dan haar voorganger.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'