© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Renault-motor krachtiger en betrouwbaarder

09 feb. 10:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Vanuit het team van McLaren klinken erg positieve geluiden over de nieuwe Renault-motor. Daar waar de motor in 2017 veel vermogen tekort kwam en onbetrouwbaar was, presteert de nieuwe krachtbron volgens verwachting.

Nieuwe Renault-motor stap voorwaarts

Renault wist in 2017 drie Grand Prix's te winnen met Red Bull. Ricciardo won in Baku en Max Verstappen wist in Maleisië en Mexico te winnen. Desondanks was het een matig jaar voor de motorleverancier.

De motor kwam chronisch vermogen tekort en kampte al vanaf de wintertest met betrouwbaarheidsproblemen. Renault beloofde beterschap en lijkt daarin nu te zijn geslaagd.

"Ze lijken erg veel vertrouwen te hebben, maar het beste kan Renault daar zelf uitspraken over doen. Men is erg tevreden over het vermogen en de betrouwbaarheid van de motor op de testbank. Zeker als het gaat over de betrouwbaarheid, dan heeft Renault het idee dat ze dit onder controle hebben", laat Zak Brown van McLaren weten.

Volgens de CEO van McLaren was het vermogen vorig jaar ook aanwezig in de Renault-motor, maar kwam het er door diverse technische problemen niet uit.

"Het vermogen was er in de basis wel, maar door betrouwbaarheidsproblemen kon men de motor niet vol open draaien. Zelfs in Mexico hadden ze deze problemen, maar desondanks wisten ze de race te winnen."

Tijdens de wintertests die op 26 februari beginnen kunnen we voor het eerst zien of de nieuwe motor betrouwbaarder en krachtiger is dan haar voorganger.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen