Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Nieuwe Renault-motor Max Verstappen hele vooruitgang’

Giedo van der Garde dicht Max Verstappen realistische titelkansen toe. Met verhalen over dat de Renault-motor die aspiraties in de weg kan staan, is de Racing Team Nederland-coureur wel een beetje klaar.

Giedo van der Garde denkt dat het tijdverlies van de Renault-motor ten opzichte van de Mercedes-krachtbron reuze meevalt. Verhalen over dat de Franse pk's de achilleshiel zijn van de in de basis goede RB14, moeten we volgens Van der Garde maar eens loslaten. "Natuurlijk is het een factor, maar Renault heeft gewoon een goede update meegebracht naar 2018. We kunnen pas echt zien hoe het er voor staat tijden de eerste race, maar ik ben hoopvol", zo laat Van der Garde in gesprek met Racingnews365 weten.

Giedo van der Garde ziet in Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de belangrijkste concurrenten voor Max Verstappen: "Die gasten hebben bewezen meerdere titels te kunnen winnen. Het is overigens wel mooi om te zien dat ze van mijn generatie zijn en dat ze concurrentie krijgen van zo'n jongeling." Daniel Ricciardo noemt hij in het rijtje kanshebbers als outsider: "Misschien dat Ricciardo mee kan doen, maar als Max Verstappen blijft doen wat hij vorig seizoen al deed, verwacht ik dat niet. Max Verstappen moet Ricciardo zowel in kwalificaties als in race kunnen verslaan."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"