Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Nieuwe update in zaak Massa omtrent 'gestolen' F1-titel Hamilton

Zowel de advocaat van de Braziliaan als Felipe Massa zelf hebben van zich laten horen. In samenspraak met de FIA en F1 is een deadline uitgesteld.

Hamilton Massa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De advocaten van Felipe Massa zijn akkoord gegaan met een volgens hen laatste verlenging van de deadline voor de FIA en de F1-bazen om hun onderzoek naar het wereldkampioenschap van 2008 af te ronden.

Massa probeert de uitslag van het F1-seizoen 2008, waarin hij de titel met één punt verloor aan Lewis Hamilton, ongedaan te maken. Dat nadat opmerkingen van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone impliceerden dat de Brit in 2008 op de hoogte was van het plan van Renault om de Grand Prix van Singapore te manipuleren door Nelson Piquet jr. te laten crashen.

Na de crash van Piquet ging Massa als leider de pitstraat in, maar hij reed weg met de brandstofslang nog aan zijn bolide en eindigde buiten de punten, terwijl Hamilton zes punten bij elkaar sprokkelde voor de derde plaats.

Ecclestone heeft sindsdien beweerd dat hij zich niets kan herinneren van het desbetreffende interview, maar het is de basis geweest van een hernieuwde poging van Massa's juridische team om een onderzoek in te stellen met als uiteindelijke doel om hem de titel te bezorgen.

Advocaten: "We willen weten wat de nieuwe F1-bazen ervan vinden"

In september werd aan alle betrokken partijen, waaronder Ferrari, Alpine en ING, een kennisgeving van bewaring van documenten gegeven, zodat eventueel 'bewijs' niet verloren zou raken. Dit kwam nadat er eerder al brieven waren gestuurd naar de FIA en de FOM (de F1-bazen, red.), met een deadline van medio oktober voor een reactie.

Deze deadline is nu na overleg verlengd, zo laat Massa's advocaat, Bernardo Viana, weten in een verklaring aan RacingNews365. "De FIA en FOM ronden een intern onderzoek af en hebben om een laatste verlenging van de deadline gevraagd, van 12 oktober naar 15 november", aldus de verklaring.

"We hebben ingestemd met deze laatste periode omdat men zeker tot dezelfde conclusie als wij en zoveel mensen over de hele wereld zullen komen als ze hun onderzoek goed uitvoeren. We willen graag weten wat de nieuwe F1-bazen vinden van het onlangs onthulde schandaal en het onrecht dat Felipe Massa is aangedaan."

Massa roept Ferrari op

Massa zelf heeft zich ook uitgelaten over de zaak en aangegeven dat hij de steun van Ferrari voor zijn bod zou toejuichen - iets waar baas Frederic Vasseur zich niet graag achter schaart.

"Ik word gesteund, maar het is een zeer gecompliceerde situatie. Mensen praten er soms liever niet over in de media, wat ik volledig begrijp, maar dit verandert absoluut niets aan mijn strijd voor gerechtigheid", aldus Massa.

"Ik zie niet in waarom Ferrari niet aan mijn kant zou staan, want we zijn het kampioenschap kwijt, ze hebben het kampioenschap van ons afgepakt, van mij en van Ferrari. Als je Toto Wolff hoort praten over 2021 (Hamilton in Abu Dhabi, red.), dan zou Ferrari hetzelfde moeten doen."

"Op dit moment heeft Ferrari nog niet echt gezegd: 'Oké, we zijn samen.' Ik denk dat ze afwachten wat er gaat gebeuren, maar wat ik zeg is dat ik dit doe voor mijn land, ik doe dit voor mijn fans, ik doe dit voor mezelf, ik doe dit voor mijn familie, ik doe dit voor Ferrari, ik doe dit voor de fans. Als Ferrari mij wil steunen, dan zijn ze helemaal welkom. Anders doe ik dit voor gerechtigheid en dat is het belangrijkste voor mij", aldus de Braziliaan.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek