Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Nike blokkeert inschrijving eigen kledingmerk Max Verstappen

Op het circuit maakt Max Verstappen naam voor zichzelf, maar ook daarbuiten wordt flink aan het merk Max Verstappen getimmerd. Dat stuitte bij het registreren van een kledingmerk op weerstand uit niet de minste hoek. Nike bood weerstand.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Eind 2021 diende het kamp Verstappen merkaanvraag in bij de BOIP, de Benelux Office for Intellectual Property. Men trachtte de naam 'Max 1' te registreren in drie verschillende klassen.

Echter, in februari 2022 wilde Nike daar een stokje voor steken voor wat betreft de inschrijving in klasse 25 (kledingstukken, schoeisel, hoofddeksels). Immers, het beroemde sportmerk is van mening dat Max 1 te veel lijkt op het eigen merk 'Air Max', dat eveneens actief is in de (sport)kledingbranche.

De BOIP heeft daarop in februari van dit jaar Nike in het gelijk gesteld. Men was van mening dat het dubbele gebruik van de term 'Max' in één branche tot verwarring kan leiden. De inschrijving van het merk Max 1 werd in BOIP-klasse 25 dan ook niet geaccepteerd.

De inschrijving van de merknaam is wel goedgekeurd voor betreft de klassen 35 (reclame; beheer van commerciële zaken; zakelijke administratie; administratieve diensten) en 41 (opvoeding; opleiding; ontspanning; sportieve en culturele activiteiten).

Het kamp Verstappen moet tevens €1045,- betalen aan Nike om de gemaakte proceskosten te dekken, aangezien de oppositie volledig in het gelijk is gesteld.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?