Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niki Lauda bezorgd over toekomst Formule 1 met Liberty Media

Niki Lauda was in eerste instantie blij met de komst van Liberty Media in de Formule 1, maar zo langzamerhand begint de voormalig F1-coureur zich zorgen te maken. De Oostenrijker is bang dat Liberty Media het DNA van de Formule 1 gaat aantasten als er niet snel wat gebeurd.

In een interview met La Gazzetta dello Sport spreekt Lauda openlijk zijn zorgen uit over de toekomst van de Formule 1. De hem zo geliefde sport is volgens Lauda gedoemd om te veranderen in een 'eenheidsworst' als de plannen van Liberty Media concreet worden. "Ik ben bezorgd" , begint Lauda. "De nieuwe eigenaren hadden wat tijd nodig om de Formule 1 te begrijpen, maar ik ben bang dat ze het niet goed begrepen hebben." "Ze blijven maar hameren op gelijke prestaties, maar het Formule 1-DNA is precies het tegenovergestelde" , uit Lauda zijn zorgen.

"Het is heel naïef om te denken dat je spektakel hebt als er elke week een andere coureur wint. De Formule 1 draait om ontwikkeling en moedige coureurs" , vervolgt Lauda. "In plaats daarvan gaan ze de goede teams straffen en de coureurs beschermen alsof het kleine kinderen, bijvoorbeeld met de Halo." Ook over het budgetplafond is Lauda niet te spreken. Vooral de communicatie naar de teams daarover vindt Lauda ronduit slecht. "Wat moeten we gaan doen met al onze werknemers? Allemaal tegelijk op straat zetten?" , vraagt Lauda zich boos af. "Liberty Media roept dat er een budgetplafond komt, maar zegt niet hoe ze dat willen realiseren. Er moet een gedegen plan komen voor zulke maatregelen" , besluit Lauda zijn relaas.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden