Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: Niki Lauda kondigt live op TV afscheid als analist aan

De Grand Prix van Abu Dhabi betekende het einde van het huidige seizoen, maar ook het einde van de samenwerking tussen Niki Lauda en de Duitse zender RTL. De drievoudig wereldkampioen keert volgend jaar niet terug als analist bij de zender en dat kondigde hij op karakteristieke wijze aan.

Lauda, die tijdens Grand Prix weekenden op de zender was te horen als analist en expert, nam het woord na afloop van de laatste Grand Prix van het jaar om vervolgens zijn afscheid aan te kondigen. "Ik moet je nog wat persoonlijks vertellen" , zei Lauda tegen presentator Florian King. "Ik ben volgend jaar niet meer te horen als expert bij RTL. Ik wil graag jou en iedereen van het team bedanken voor alle jaren waarin we samengewerkt hebben" , zei Lauda tegen de verbouwereerde presentator.

King was duidelijk niet op de hoogte van die beslissing en snakte dan ook naar adem. "Ik heb hier geen woorden voor" , stamelde King. "We doen dit nu al 21 jaar. Normaal gesproken zeg ik dit niet op TV, maar ik wil je heel erg bedanken, legende." "Ik wil graag afscheid van je nemen en je nog een keer omhelzen" , zei een zichtbaar aangeslagen King. En zo geschiedde. King en Lauda vielen elkaar in de armen en daarmee werd een tijdperk afgesloten. Bekijk hieronder het volledige fragment waarin Lauda zijn afscheid aankondigt.

4wkop1s086E

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi