© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Niki Lauda: 'Lewis Hamilton wint de GP van Engeland'

16 jul. 2017 09:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton ontbrak eerder deze week tijdens het eerste F1 Live evenement in Londen. De drievoudig wereldkampioen wilde zich optimaal voorbereiden voor de race op Silverstone. In de kwalificatie was Hamilton dan ook heer en meester.

Niki Lauda verwacht een dominante overwinning van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kreeg deze week veel kritiek te verduren omdat hij als enige Formule 1 coureur ontbrak bij het F1 event in Londen. Tijdens de kwalificatie voor de GP van Engeland sloeg Hamilton dan ook keihard terug. Hij was oppermachtig en reed de concurrentie op flinke achterstand.

Raikkonen werd verrassend tweede maar moest wel een halve seconde toegeven op de ontketende Brit. Zijn grootste uitdager Vettel gaf maar liefst 7 tienden toe. Ook zijn teamgenoot Bottas kon het tempo van Hamilton bepaald niet bijbenen. Hij werd slechts vierde op eveneens 7 tienden. Door zijn gridstraf start de Fin slechts als negende.

Volgens teamadviseur Niki Lauda is Hamilton dan ook hard op weg naar zijn vierde overwinning van dit Formule 1 seizoen.

Aan Sky Sports F1 vertelde Lauda het volgende: "Lewis heeft het perfect gedaan tijdens de kwalificatie. Valtteri daarentegen liet het wat afweten. Vooral als je bedenkt dat hij ook nog vijf strafplaatsen heeft ontvangen. Het is afwachten hoe dat in de race gaat uitpakken."

"Lewis is echter heel erg snel hier op Silverstone. De auto voelt hier ook erg goed aan. Als vandaag alles goed gaat, dan wint Lewis onbedreigd de race. "

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen