© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Niki Lauda: 'Max Verstappen is het grootste Formule 1 talent ooit'

13 mei 2018 11:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Ondanks dat Mercedes teamadviseur Niki Lauda onlangs openlijk twijfelde over het intelligentievermogen van Max Verstappen stelt hij ook dat Verstappen de 'grootste ontdekking van deze eeuw' is.

'Verstappen moet wel voorzichtiger worden'

"Ik wil het eerst voor Max opnemen want hij is een enorm groot talent. Sterker nog, ik vind hem de ontdekking van de eeuw. Hij is nog maar 20 jaar en als je dan ziet hoe hij met zijn auto omgaat en hoe snel hij is, dat is echt ongelofelijk," aldus Lauda tegenover Bild am Sonntag.

Verstappen beleeft tot nu toe geen sterk seizoen en was in elke race nog onderwerp van gesprek vanwege zijn agressieve rijstijl. Ook Lauda geeft opnieuw te kennen dat Verstappen echt tot inkeer moet komen als hij ooit wereldkampioen wil worden.

"Als Max ooit wereldkampioen wil worden, dan moet hij voorzichtiger gaan rijden. Zoals hij dit seizoen rijdt, dan wordt hij nooit wereldkampioen.

Volgens Lauda moet Verstappen niet alleen werken aan zijn rijstijl maar ook aan zijn houding.

"Max is de beste ontdekking ooit. Ik snap alleen niet waarom hij niet bij zinnen komt en tegen zichzelf zegt: 'Een millimeter meer ruimte en ik win in plaats van dat ik zowel mijzelf als mijn teamgenoot uitschakel.' Hij denkt nu dat hij iedereen wel even verslaat en van die arrogante houding moet hij een beetje af."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen