Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Niki Lauda: "Mercedes heeft belangrijke stap in WK gezet'

Mercedes vreesde het stratencircuit van Singapore en kwam er inderdaad moeilijk op gang. Zowel op vrijdag als op zaterdag kwamen Hamilton en Bottas flink tekort ten opzichte van Ferrari en Red Bull Racing. In de race sloegen de zilverpijlen echter genadeloos toe.

In de kwalificatie kwamen Hamilton en Bottas respectievelijk 7 tienden en 1,5 seconden tekort ten opzichte van Sebastian Vettel. In de race had Mercedes ineens wel weer de snelheid gevonden en profiteerde vooral Hamilton optimaal van de chaos bij de eerste bocht.

Teamadviseur Niki Lauda heeft er wel een verklaring voor waarom zijn team het in de race ineens een stuk beter deed dan verwacht.

"Met intermediates in de regen ligt alles direct heel anders. Onze auto was toen direct beter in balans. Vervolgens kregen we steeds meer grip toen we eenmaal op de droogweerbanden waren overgestapt."

Lauda benadrukt dat Mercedes nog gaat onderzoeken wat de oorzaak is geweest dat het in de trainingen en kwalificatie zo moeizaam verliep.

"We moeten beter begrijpen hoe de banden werken. Hierdoor krijgen we de auto meer in balans. In de trainingen is het ons niet gelukt, maar onder andere omstandigheden lukte het plotseling wel. Waarom? Dat moeten we nog uitzoeken."

Hamilton leidt het kampioenschap nu met maar liefst 28 punten voorsprong op Vettel. Volgens Lauda heeft hij dan ook een belangrijke stap in de richting van de titel gezet.

"Een voorsprong van 28 punten is natuurlijk niet slecht. Tot nu toe was het onderlinge verschil steeds heel gering en dan is 28 best wel veel, je kunt misschien wel spreken van een voorlopige beslissing. Ik ben in ieder geval erg tevreden."

Wint Oranje van Qatar? Ontvang liefst 50 keer jouw inzet! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Claim nu jouw Oranje Boost
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar