© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Niki Lauda stopt na 2020 wellicht met Formule 1 activiteiten'

05 dec. 2017 08:29 Rik Alkema 0 reacties
Tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi kondigde Niki Lauda live op TV zijn afscheid aan als analist bij het Duitse RTL. Daarmee zette hij vrij onverwachts een punt achter zijn loopbaan als analist, om zich zo te focussen op zijn rol bij het team van Mercedes. Toch kan het zomaar zijn dat de drievoudig wereldkampioen er over niet al te lange tijd helemaal mee ophoudt.

Is Niki Lauda aan het afbouwen?

In gesprek met het Duitse Bild am Sonntag reageert Lauda op de vraag of zijn vertrek bij RTL een naderend einde van zijn activiteiten in de Formule 1 is.

"Ik ben nu 100% beschikbaar voor Mercedes en heb geen tweede baan meer. Daarom ben ik gestopt bij RTL", begint Lauda.

Over zijn activiteiten voor Mercedes zegt de Oostenrijker: "Ik heb een contract met Mercedes tot en met 2020. Dat dien ik uit en daarna zien we wel weer."

Het Concorde Agreement, de overeenkomst tussen de teams en de Formule 1-organisatie, loopt ook af aan het eind van 2020. Dat zou een overweging kunnen zijn voor Lauda om te stoppen. 

Op de vraag of hij zich een voorstelling kan maken van een leven zonder Formule 1, antwoordt hij kort maar krachtig: "Ja, natuurlijk."

Zijn privé situatie zal in elk geval niet meespelen in zijn beslissing.

"Ik ben 21 weekenden per jaar weg, de rest van de weekenden ben ik gewoon thuis. Het thuisfront heeft daar vrede mee, dus dat is geen enkel probleem", aldus Lauda.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen