© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Niki Lauda vergelijkt Lewis Hamilton met James Hunt

11 sep. 2017 07:33 Rik Alkema 0 reacties
James Hunt en Lewis Hamilton hebben nogal wat overeenkomsten. Naast het feit dat ze snel kunnen racen, houden ze naast de baan wel van een feestje, een snelle auto en mooie dames. Niki Lauda noemt Lewis Hamilton dan ook de 'James Hunt van deze tijd'.

Is Lewis Hamilton de 'nieuwe' James Hunt?

James Hunt, de oude rivaal van Niki Lauda, had naast het racen niet bepaald een zeer professionele levensstijl. Terwijl Lauda zich enkel en alleen focuste op het racen, was Hunt vooral bezig met het verleiden van mooie vrouwen, roken en drinken. Lauda en Hunt waren dag en nacht verschil, maar tussen Hunt en Lewis Hamilton zitten wel genoeg overeenkomsten.

Hoewel Hamilton geen kettingroker is en ook niet overmatig alcohol nuttigt, is hij wel regelmatig te vinden op een feestje. 

"Er zijn veel rijders die echt alles aan de kant schuiven voor hun sport", laat Lauda weten tegenover RTL. "Lewis is niet zo, die geniet ook van de dingen ernaast. Hij is eigenlijk een beetje de James Hunt van deze tijd."

Hamilton zelf beaamt dat hij niet alles aan de kant schuift voor zijn sport, maar hij ontkent dat hij er niet alles aan doet om wereldkampioen te worden.

"Het is niet zo dat ik mijn werk niet serieus neem, ik sta constant in contact met mijn engineers. Maar ik moet wel een beetje kunnen leven en leuke dingen kunnen doen met mijn vrienden", aldus Hamilton.

"Op die manier maak ik mijn hoofd leeg, om te zorgen dat ik in de beste vorm ben", voegt hij daar aan toe. "Als ik mijn hoofd leeg heb op het circuit, dan ben ik het snelst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen