Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niki Lauda verwacht 'nog moeilijker' seizoen in 2018

Dit seizoen won Mercedes uiteindelijk vrij eenvoudig de wereldtitel bij zowel de teams als de coureurs. Het team kreeg echter heel wat meer tegenstand dan in de voorgaande jaren, voornamelijk van Ferrari. Volgens Niki Lauda wordt het volgend seizoen nog lastiger voor Mercedes om de wereldtitel te veroveren.

Lauda spreekt dan ook van 'het moeilijkste seizoen tot nu toe', ook al werd het team vier wedstrijden voor het einde van het seizoen kampioen. "Aan het begin van dit seizoen hadden we wat problemen met de auto, maar we bleven ons verbeteren. Dat was de sleutel tot succes", blikt Lauda terug op het seizoen. "Dit was het moeilijkste kampioensjaar tot nu toe en volgend jaar wordt het alleen maar moeilijker" , voorspelt Lauda.

Ook teambaas Toto Wolff denkt dat Mercedes het niet makkelijk gaat krijgen volgend jaar, al vertrouwt hij wel op zijn team. "We hebben als team de juiste mensen in dienst, met de juiste middelen" , is Wolff lovend over 'zijn' team. "Iedereen heeft de juiste mentaliteit, maar we mogen absoluut niet achterover leunen nu" , waakt Wolff voor 'gemakzucht' in 2018.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"