Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nog geen De Vries bij AlphaTauri, jongeling mag zich melden voor vrije training

Nyck de Vries zal toch echt moeten wachten tot na het Formule 1-seizoen voordat hij zijn AlphaTauri-debuut mag maken. Liam Lawson maakt namelijk zijn opwachting tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico.

Mercedes, Aston Martin, Williams en Alpine (testdag). Nyck de Vries heeft dit jaar al vele meters gemaakt voor verschillende Formule 1-teams. Dat deed hij zo goed dat Red Bull niet lang nadacht en hem aantrok om het stoeltje dat Pierre Gasly eind 2022 gaat achterlaten op te vullen. Maar tijdens het huidige Formule 1-seizoen zal De Vries nog geen meters kunnen maken bij zijn toekomstige werkgever. Liam Lawson zal namelijk net als in België ook in Mexico achter het stuur kruipen van de AT03 om een vrije training af te werken en er zo voor te zorgen dat AlphaTauri aan de regels voldoet die voorschrijven dat elk jaar twee keer een rookie moet worden ingezet tijdens een VT1.

Mercedes-reserve

Dat De Vries dit jaar tijdens een VT1 voor zowel Mercedes als Williams en Aston Martin uit mocht komen, heeft natuurlijk te maken met zijn rol als test- en reservecoureur van de Silver Arrows. De Formule E-kampioen van 2021 is een ervaren kracht, met al veel F1-testmeters 'in de benen'. Hij is dan ook de geschikte kandidaat voor een vrije training. Ook al heeft hij inmiddels zijn F1-racedebuut gemaakt, zou hij nog steeds zijn opwachting mogen maken als rookie. Hij heeft namelijk niet meer dan twee GPs afgewerkt. In Mexico zal hij naar alle waarschijnlijkheid plaatsnemen in de Mercedes-bolide van George Russell voor een VT1. Zo lang het seizoen nog gaande is, zal De Vries de rol bij Mercedes blijven vervullen alvorens hij de overstap maakt naar AlphaTauri. Het is nog de vraag of hij al tijdens de post season test in Abu Dhabi zijn opwachting mag maken voor AlphaTauri, of dat hij helemaal moet wachten tot het begin van 2023.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"