Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Nog geen De Vries bij AlphaTauri, jongeling mag zich melden voor vrije training

Nyck de Vries zal toch echt moeten wachten tot na het Formule 1-seizoen voordat hij zijn AlphaTauri-debuut mag maken. Liam Lawson maakt namelijk zijn opwachting tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico.

De Vries Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes, Aston Martin, Williams en Alpine (testdag). Nyck de Vries heeft dit jaar al vele meters gemaakt voor verschillende Formule 1-teams. Dat deed hij zo goed dat Red Bull niet lang nadacht en hem aantrok om het stoeltje dat Pierre Gasly eind 2022 gaat achterlaten op te vullen.

Maar tijdens het huidige Formule 1-seizoen zal De Vries nog geen meters kunnen maken bij zijn toekomstige werkgever. Liam Lawson zal namelijk net als in België ook in Mexico achter het stuur kruipen van de AT03 om een vrije training af te werken en er zo voor te zorgen dat AlphaTauri aan de regels voldoet die voorschrijven dat elk jaar twee keer een rookie moet worden ingezet tijdens een VT1.

Mercedes-reserve

Dat De Vries dit jaar tijdens een VT1 voor zowel Mercedes als Williams en Aston Martin uit mocht komen, heeft natuurlijk te maken met zijn rol als test- en reservecoureur van de Silver Arrows. De Formule E-kampioen van 2021 is een ervaren kracht, met al veel F1-testmeters 'in de benen'. Hij is dan ook de geschikte kandidaat voor een vrije training.

Ook al heeft hij inmiddels zijn F1-racedebuut gemaakt, zou hij nog steeds zijn opwachting mogen maken als rookie. Hij heeft namelijk niet meer dan twee GPs afgewerkt. In Mexico zal hij naar alle waarschijnlijkheid plaatsnemen in de Mercedes-bolide van George Russell voor een VT1.

Zo lang het seizoen nog gaande is, zal De Vries de rol bij Mercedes blijven vervullen alvorens hij de overstap maakt naar AlphaTauri. Het is nog de vraag of hij al tijdens de post season test in Abu Dhabi zijn opwachting mag maken voor AlphaTauri, of dat hij helemaal moet wachten tot het begin van 2023.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"