Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nog geen duidelijkheid over terugkeer Vettel in Saoedi-Arabië

Het is nog niet zeker of Sebastian Vettel weer in actie komt tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Aston Martin-coureur werd voorafgaand aan de seizoensopener in Bahrein positief getest op het coronavirus.

Aston Martin hoopt dat Sebastian Vettel weer plaats kan nemen achter het stuur van de Aston Martin-bolide tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Hiervoor heeft de met Covid-19 besmette coureur echter eerst een negatieve uitslag nodig. Saoedi-Arabië heeft alle coronamaatregelen afgeschaft, maar de F1 en Aston Martin blijven streng. In Bahrein kon Vettel niet deelnemen aan de race, waarna test- en reservecoureur Nico Hulkenberg werd ingevlogen om te racen voor Aston Martin. 'Hulkenback' finishte op de zeventiende plaats, een aantal posities achter teamgenoot Lance Stroll. Hij kwam als twaalfde over de finish.

Aston Martin wacht op negatieve coronatest

Vettel voelde zich niet helemaal top door zijn coronabesmetting, maar blijft up-to-date over de progressie van het team. "Hij was (virtueel) aanwezig tijdens de debrief", laat teambaas Mike Crack weten aan onder meer RacingNews365 . "Hij klonk wat beter dan een aantal dagen geleden, maar we weten het allemaal nog niet. We hopen dat hij snel terug kan zijn." De regels binnen de F1-paddock zijn duidelijk wat betreft corona. "Een negatieve test. Dat is ook team protocol", aldus Krack, die uitlegt dat de timing van Vettel en zijn positieve coronatest slechter had kunnen zijn. "Het is beter om het nu te krijgen, dan over twee weken!" In dat geval moest Vettel aan de andere kant van de wereld, in Australië, in quarantaine blijven.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training