Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Nog geen duidelijkheid over terugkeer Vettel in Saoedi-Arabië

Het is nog niet zeker of Sebastian Vettel weer in actie komt tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Aston Martin-coureur werd voorafgaand aan de seizoensopener in Bahrein positief getest op het coronavirus.

Vettel Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Aston Martin hoopt dat Sebastian Vettel weer plaats kan nemen achter het stuur van de Aston Martin-bolide tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Hiervoor heeft de met Covid-19 besmette coureur echter eerst een negatieve uitslag nodig. Saoedi-Arabië heeft alle coronamaatregelen afgeschaft, maar de F1 en Aston Martin blijven streng.

In Bahrein kon Vettel niet deelnemen aan de race, waarna test- en reservecoureur Nico Hulkenberg werd ingevlogen om te racen voor Aston Martin. 'Hulkenback' finishte op de zeventiende plaats, een aantal posities achter teamgenoot Lance Stroll. Hij kwam als twaalfde over de finish.

Aston Martin wacht op negatieve coronatest

Vettel voelde zich niet helemaal top door zijn coronabesmetting, maar blijft up-to-date over de progressie van het team. "Hij was (virtueel) aanwezig tijdens de debrief", laat teambaas Mike Crack weten aan onder meer RacingNews365. "Hij klonk wat beter dan een aantal dagen geleden, maar we weten het allemaal nog niet. We hopen dat hij snel terug kan zijn."

De regels binnen de F1-paddock zijn duidelijk wat betreft corona. "Een negatieve test. Dat is ook team protocol", aldus Krack, die uitlegt dat de timing van Vettel en zijn positieve coronatest slechter had kunnen zijn. "Het is beter om het nu te krijgen, dan over twee weken!" In dat geval moest Vettel aan de andere kant van de wereld, in Australië, in quarantaine blijven.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x