Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Nog geen nieuw Ferrari-contract voor Leclerc: "Was het maar zo!"

Het contract van Charles Leclerc loopt aan het einde van 2024 af bij Ferrari. Gesprekken over contractverlenging worden nog niet gehouden, maar de Monegask maakt zich daar niet druk over.

Leclerc Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De zomerstop was nog geen dag oud of de geruchten over een contractverlenging van Charles Leclerc bij Ferrari kwamen al naar buiten. Zo zou hij een zeer lucratieve deal hebben getekend wat hem langer bij de Italiaanse renstal houdt. "Was het maar zo", lacht Leclerc om die geruchten. "Het was een goede deal, zo las ik. Maar nee, geen nieuwe deal en geen gesprekken", legt hij uit aan onder meer RacingNews365.

"Maar op een gegeven moment zullen we die gesprekken zeker hebben. Ik denk dat mijn intenties duidelijk zijn. Die van het team weet ik niet, maar daar maak ik me ook geen zorgen over. Dit heeft nu niet de prioriteit. Voor nu willen we gewoon proberen zoveel mogelijk te werken aan wagens om zo competitief mogelijk te worden", zegt Leclerc.

"We willen terug naar waar we vorig jaar waren, namelijk vechten voor overwinningen. En daarna zullen we zien. Aan het einde van het seizoen zullen we zeker die gesprekken over een nieuw contract hebben. Eerlijk gezegd heb ik niet eens een deadline daarvoor. Ik heb niet zoveel haast, ik heb nog een contract tot eind 2024. Het was een contract van vijf jaar, dus nu komen we dichter bij het einde. Maar ik ben het volledig eens met de visie die Fred heeft voor het team. En we werken zeker in de goede richting, maar hoeveel tijd het kost om weer mee te strijden voor overwinningen, dat weet ik niet."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"