Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nog veel vraagtekens bij racestrategie van Red Bull

Er heerst nog onzekerheid over de beste strategie voor de Grand Prix van Qatar. Volgens Christian Horner is er weinig bekend over de longruns bij Red Bull, al is dat volgens de teambaas ook het geval bij concurrent Mercedes.

Met het Lorail International Circuit wordt de wereld der F1 getrakteerd op een nieuw circuit in de koningsklasse. Met weinig beschikbare data is het nog maar de vraag wat de beste strategie is. Ook bij Red Bull weten ze nog niet precies wat ze op zondag te wachten staat. "Maar ik denk dat we een goede race krijgen", voorspelt Christian Horner bij Sky Sports . "Zeker de eerste 500 meter naar de start." De Red Bull-teambaas zegt te hopen op een dragrace tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen naar de eerste bocht, al is het nog niet zeker of de Nederlander een gridstraf krijgt voor het negeren van gele vlaggen in de kwalificatie. Hierover buigt de FIA zich in de uren voorafgaand aan de race. Desalniettemin kan er nog van alles gebeuren in de race. "Wat gaat er met de strategie gebeuren? De longruns waren niet zo heel lang, we waren vooral bezig om de auto te leren kennen", vervolgt Horner. "Dus zowel Mercedes als wij hebben echte longruns gemaakt."

Enorme druk op banden van Pirreli

Horner waarschuwt dat de druk op de banden enorm is op het Losail International Circuit. "Wat je kan zien is dat er nog nooit zoveel energie op de Pirelli-banden heeft gestaan in vergelijking met de andere circuits. Ze staan constant onder druk, elke keer een halve G of meer tijdens een ronde." "Dat gaat een grote factor worden bij de limiet van de banden op dit circuit , voorspelt de Red Bull-teambaas. "Dus het wordt fascinerend om te zien hoe de verschillende bolides gaan presteren in de verschillende omstandigheden hier."

Horner verzekert: "Max gaat ervoor"

Horner wordt gevraagd of Verstappen een agressievere aanpak zal hanteren in Qatar. "Nee, Max is Max. Hij gaat ervoor als hij een gat ziet, dat is wat ik je kan verzekeren. En weet je, daar is hij consistent in geweest tijdens zijn hele carrière. Ik voorzie niet dat dat anders zal zijn." "Ik zie geen verandering daarin. Men mag het daar niet mee eens zijn, maar ik denk niet dat er ook maar iets is veranderd." Om 15:00 uur is de start van de Grand Prix van Qatar, Lewis Hamilton start vanaf pole. Of Verstappen naast zijn titelrivaal start, of een gridstraf krijgt, horen we in de uren voorafgaand aan de race.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst