© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Nog vijf extra plaatsen straf voor Stoffel Vandoorne

26 aug. 2017 08:22 Rik Alkema 0 reacties
Stoffel Vandoorne beleeft tot nu toe weinig plezier aan 'zijn' Grand Prix in België. De Belg wist voor het weekend al dat hij 35 plaatsen straf moest slikken en krijgt er nu nog eens vijf plaatsen straf bij. Daardoor komt het totaal aantal strafplaatsen op 40 voor Vandoorne.

Vandoorne krijgt 40 plaatsen straf voor 'thuis'-Grand Prix

De eerste 35 plaatsen ontving Vandoorne voor het wisselen van zijn gehele Honda-motor. McLaren maakt graag gebruiken van deze 'mogelijkheid' om nog een extra versnellingsbak te vervangen, zodat Vandoorne een reserve versnellingsbak heeft voor de rest van het jaar.

Voor die wissel ontvangt Vandoorne nog eens 5 plaatsen straf, waardoor zijn totaal op 40 komt. Daarmee lijkt met zekerheid te zeggen wie er vanaf de laatste plaats zal gaan starten tijdens de Grand Prix van België op zondag.

Stoffel Vandoorne wist op voorhand dus al dat het een lastig karwei ging worden op eigen bodem, maar daar staat de Vlaming niet van te kijken.

"Het wordt niet gemakkelijk, maar wellicht kunnen we er met wat hulp iets moois van maken", zei Vandoorne over zijn strafplaatsen, doelend op de weergoden. De verwachting is overigens dat het zondag droog blijft, dus veel geluk zal Vandoorne waarschijnlijk niet hebben.

Naast Vandoorne hebben ook de beide Sauber-coureurs strafplaatsen gekregen. Zowel bij Pascal Wehrlein als Marcus Ericsson is de versnellingsbak gewisseld, waardoor het duo vijf plaatsen naar achter zal worden gezet op de startopstelling.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen