Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Nog wat miljoenen liggen? Roemruchtige McLaren MP4-21 van Raikkonen onder de hamer

De 'beruchte' McLaren MP4-21, waarmee Kimi Raikkonen in 2006 zes keer naar het podium reed, zal geveild gaan worden tijdens het weekend van de Grand Prix van Abu Dhabi.

McLaren MP4-21 Raikkonen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Mocht u ergens nog wat geld hebben liggen, dan kunt u tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi bieden op de McLaren MP4-21 van Kimi Raikkonen uit 2006. Het is chassis '02, die werd gebruikt tijdens het eerste gedeelte van het 2006-seizoen. De auto werd ontworpen door niemand minder dan Adrian Newey in samenwerking met Tim Goss. Voormalig wereldkampioen Raikkonen werd vijfde in het kampioenschap met McLaren in 2006 in deze bolide en stond dat jaar zes keer op het podium.

Het is tevens ook de roemruchtige auto die Kimi achterliet tijdens de Grand Prix van Monaco nadat hij uitviel vanwege motorproblemen, om vervolgens niet naar de pits, maar direct naar zijn privéjacht te lopen.

Het chassis zal naar schattig zo'n 2,5 tot 3,5 miljoen Amerikaanse dollars opleveren. Maar voor die prijs krijgt u wel het racestuurtje erbij. Op 25 november 2023, de zaterdag van de Grand Prix van Abu Dhabi, zal de McLaren verkocht worden aan de hoogste bieder.

De auto wordt door veilinghuis Bonhams aangeboden, tegelijkertijd met de 1978 Lotus John Player Special Cosworth Type 79 van Mario Andretti, die naar verwachting zo'n 6,5 tot 9,5 miljoen dollar gaat opleveren.

Bekijk meer informatie over de veilig hier.

			© xpb.cc
	© xpb.cc
			© xpb.cc
	© xpb.cc

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen