Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: "Banden in de Formule 1 lastig te begrijpen"

De Grand Prix van Australië die over exact twee maanden plaatsvindt, zal een speciale worden voor Lando Norris. De 19-jarige Brit mag dan namelijk zijn debuut maken in de Formule 1. Norris zal aan de zijde van Carlos Sainz, die overkomt van Renault, rijden voor het team van McLaren. Ondanks zijn jonge leeftijd denkt de Formule 2-vicekampioen klaar te zijn voor de koningsklasse.

Aangezien Lance Stroll kortgeleden zijn 20ste verjaardag vierde, is Norris de enige tiener op de startopstelling van 2019. Het Britse talent wordt de op twee na jongste Formule 1-debutant aller tijden: slechts Max Verstappen en Stroll waren ten tijde van hun eerste deelname nóg jonger dan Norris.

Norris weet dat de Formule 1 andere koek is dan de Formule 2. De Brit maakt zich met name zorgen over de banden. "Dat is een gevoelig onderwerp in de F1", laat hij weten tegenover Auto, Motor und Sport . "Ga maar na: tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico waren er rijders die al na een rondje afscheid konden nemen van hun setje hypersofts. Het is heel erg lastig om te begrijpen wat de banden gaan doen in een race, als je er maar voor korte tijd op hebt kunnen rijden gedurende de trainingen. Op een of andere manier voel ik me echter een stuk comfortabeler in een F1-wagen, dan in een F2-bolide." Als een van drie Britten verschijnt Norris komend jaar aan de start: waar Lewis Hamilton in 2018 de enige coureur was met de Union Jack voor zijn naam, verdedigt naast hem en Norris ook Formule 2-kampioen George Russell Groot-Brittannië. De 20-jarige maakt zijn entree in de koningsklasse van de autosport namens Williams.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"