Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris barst van het zelfvertrouwen in Monaco: "Zijn competitiever in strijd met Red Bull"

Lando Norris wist het Max Verstappen de afgelopen races nog aardig lastig te maken, maar wat de kansen in Monaco betreft wil de Brit nog niets van de daken schreeuwen. Toch kan zelfs Norris het niet ontkennen: McLaren doet het steeds beter en er kan nog van alles gebeuren in Monaco.

Norris podium Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris stond al een tijdje te boek als een coureur om in de gaten te houden, maar in Miami en Imola wist de Britse coureur dat ook nog eens te bevestigen met twee uitstekende resultaten. Hij sleepte de eerste overwinning van zijn carrière binnen op Amerikaans grondgebied en wist Max Verstappen bijna te verslaan in Imola, dus McLaren zal de uitdaging in Monaco ongetwijfeld met een nieuwe dosis motivatie tegemoet gaan.

Norris benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 dat de Grand Prix van Monaco wel op zijn wensenlijstje voor toekomstige overwinningen staat, al gaat hij niet uit van een spektakel komend weekend. "Dit is er zeker eentje die je wil winnen als coureur, honderd procent. Het is niet bepaald de spannendste race en vooral op zondag valt het tegen, dus wat mij betreft is het niet de meest spraakmakende race van het jaar. Ik denk echter wel dat we een goed resultaat mogen verwachten, vooral omdat we al een stuk competitiever zijn in de strijd met Red Bull en Ferrari." 

Toch weet Norris dat het gevaarlijk is om het nu al over goede resultaten te hebben. De coureurs mogen het stratencircuit in Monaco én de verrassingen die het in petto kan hebben namelijk niet onderschatten volgens de Brit. "Het is hier allemaal heel anders dus het kan nog alle kanten op. Het kan er heel erg goed uit komen te zien voor ons omdat iemand anders een lastig weekend heeft, dus er is nog genoeg over om voor te vechten. Het is ook maar een kort circuit dus iedereen zal wel dicht bij elkaar komen te zitten." 

De McLaren-coureur rekent er in ieder geval op dat opperste concentratie van groot belang zal zijn in Monaco, want stiekem denkt Norris toch aan een paar verrassingen. "Misschien kunnen Mercedes of Aston Martin wel weer wat verder naar voren komen. Vooral als je tijdens de kwalificatie een fout maakt kan je dat al een of twee tienden kosten en dat is echt een groot verlies hier. Dat kan in één keer heel je weekend verpesten, dus ik denk dat het belangrijk is om gefocust te blijven nu alles zo dicht bij elkaar zit. We richten ons gewoon op wat ons te doen staat, want tot dusver gaat het allemaal goed."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap