Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris bedankt McLaren voor updates, wijst naar inhaalactie op Verstappen

Zandvoort was een belangrijk weekend voor McLaren, want daar bracht het team de eerste upgrades mee sinds de race in Miami. Lando Norris bedankt zijn team daar dan ook hartelijk voor na een mooi resultaat.

Norris Verstappen race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren was er de afgelopen weken al in geslaagd om zich als kanshebber in de strijd om de titel te melden, maar lijkt daar in Zandvoort nog een schepje bovenop gedaan te hebben. De Britse renstal bracht voor het eerst sinds de Grand Prix van Miami nieuwe updates mee en aan de resultaten te zien lijkt alles naar behoren te werken. 

Toch laat Lando Norris tijdens de persconferentie na afloop van de race weten dat hij denkt dat hij zijn overwinning niet alleen aan die upgrades te danken heeft. "Een overwinning is natuurlijk altijd fijn, dus dat is mooi. De start van de race zorgde natuurlijk niet meteen voor optimisme, maar mijn pace was vanaf het begin echt ongelooflijk goed en ik kon Verstappen nog prima volgen na de start."

"Ik had eigenlijk niet verwacht dat onze pace dit weekend zo ontzettend goed was, maar het is altijd leuk om toch een beetje verrast te worden door dit soort dingen. Toen ik de leiding weer over kon nemen, ging het eigenlijk allemaal vanzelf. Ik kon pushen en had ook echt het vertrouwen dat ik dat de hele race vol kon houden, zonder het risico te lopen dat mijn banden teveel zouden slijten. De auto voelde echt geweldig aan en het maakte mijn leven echt makkelijker, dus daar wil ik het team graag voor bedanken."

Toch heeft Norris niet het idee dat die upgrades de doorslaggevende factor waren in Zandvoort. "Ze maakten de performance dit weekend wel iets beter, maar ik heb het idee dat we de race ook wel zouden winnen zonder updates. Het is niet zo dat die aanpassingen ons ineens sneller maken, maar ze helpen ons wel telkens op andere vlakken. Het is niet zo dat we radeloos achterblijven na ieder nieuw pakket, want alle updates doen precies wat we ervan verwachten en wat ze horen te doen." 

"Dit was natuurlijk ons eerste pakket sinds Miami, dus we hebben er goed de tijd voor genomen. We hadden tussendoor wel wat kleine aanpassingen, maar niet meer dan dat. Die dingen zorgden niet voor meer performance, terwijl andere teams daar juist wel grotere pakketten voor introduceerden. Daardoor zijn wij juist wat verder terug gevallen wat het aanleveren van nieuwe onderdelen en upgrades betreft, want dit was de eerste keer in tijden dat we een serieuze stap vooruit zette met nieuwe aanpassingen."

Volgens Norris zou het echter verkeerd zijn om het succes in Zandvoort volledig te wijden aan dat nieuwe pakket. "Het is niet zo dat we de afgelopen twee maanden nog niet competitief waren. In Boedapest waren we ook al het snelste team en we lieten ook een prima pace zien in Barcelona en Silverstone, maar die kleine dingen maken wel een groot verschil. In Zandvoort bleek dat ook, want ik had echt het gevoel dat mijn nieuwe achtervleugel me hielp om Verstappen te passeren!" 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull