Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris bikkelhard over McLaren-kansen: "Staan er niet eens dichtbij!"

Het was niet de vrijdag van Lando Norris en McLaren in Bakoe. In de eerste vrije training zat de grootste concurrent van Max Verstappen er nog aardig bij, maar in de tweede sessie moest hij het doen met P17 door een afgebroken kwalificatierun. Norris is dan ook niet te spreken over zijn eerste dag in Azerbeidzjan.

Norris FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een moeizame vrijdag voor McLaren en zeker voor Lando Norris. Het verschil met Max Verstappen, de snelste man op de vrijdagochtend, was in de eerste training een halve seconde. In de tweede sessie moest hij het doen met P17, zonder representatieve tijd. Norris is dan ook niet echt tevreden na de vrijdag in Bakoe.

"We zijn er nog lang niet. Ik moet veel te veel pushen om er een rondetijd uit te halen", zo begint Norris zijn verhaal bij F1 TV. "Ik denk dat waar Oscar Piastri staat (P5, red.), dat dat meer is waar we horen te staan. En áls we het voor elkaar krijgen, dan zijn we er bijna. Ik weet zeker dat we er nog niet eens dichtbij staan. Eerlijk gezegd denk ik dat we nog heel wat moeten vinden. En als ik het vergelijk met Mercedes, Ferrari en Red Bull, lijken ze allemaal erg op elkaar en dan is er nog een gat van drie tot vier tienden naar ons. Er is dus nog veel werk voor ons te doen", zo is de conclusie van Norris.

Het lijkt er daarbij op dat McLaren op elke circuit snel is, maar daar gaat Norris niet in mee. "Er zijn genoeg circuits geweest waar we niet snel waren. Mensen geloven graag dat we overal de beste zijn, maar dat zijn we niet. We hebben het tot nu toe heel goed gedaan en ik denk dat andere teams dat niet hebben gedaan. Wij hebben het beter gedaan dan andere teams", zo gaat Norris verder, om daarna in te zoomen op de situatie in Azerbeidzjan.

"Vanuit het verleden weten we dat Ferrari hier altijd erg snel is geweest. En ik denk dat Mercedes met dit soort omstandigheden erg snel zal zijn. Het is gewoon erg glibberig en ik denk dat we van nature beter presteren op banen met meer grip. Daarbij liggen de baancondities totaal niet in de buurt van die van vorig jaar. Het is momenteel moeilijk, maar we zullen in de nacht hard werken. De auto is nog steeds niet slecht. Ik weet zeker dat we er nog steeds een rondetijd uit kunnen halen, maar we liggen niet zo duidelijk voor als tijdens andere races", zo sluit Norris af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull