Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris blijft bij standpunt: "Zij zijn zeker de favoriet"

De omstandigheden waren allesbehalve ideaal tijdens de eerste twee vrije trainingen in Canada en ook Lando Norris merkt dat er nog werk aan de winkel is in aanloop naar de kwalificatie en de race. Toch durft de McLaren-coureur al wel een favoriet aan te wijzen voor de overwinning.

Norris FP2 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-circus is afgereisd naar Canada voor de negende ronde van het wereldkampioenschap. Op het semi-stratencircuit in Montreal zal het net als in Monaco lastig zijn om de muren te ontwijken. Tel daar ook nog al die regenbuien bij op en het weekend wordt ineens een nog grotere uitdaging. 

Over regenbuien gesproken: de eerste twee trainingen vielen grotendeels in het water door al die hagelstenen en flinke plassen water, dus veel bleef er niet van over. Ook Lando Norris merkte al snel dat de weersomstandigheden voor problemen kunnen zorgen, wetende dat het team een flinke achterstand in moet halen wat betreft het verzamelen van data. 

Tegenover F1TV legt hij uit waarom hij niet bepaald tevreden is over de resultaten van de vrijdag. "Je kan natuurlijk nooit genoeg testen, maar ik denk dat we echt te weinig hebben getest onder droge omstandigheden. We hebben in dat opzicht nog niet genoeg geleerd, vooral omdat we de minste rondjes hebben gereden van alle teams. Dat is echt niet ideaal, maar we hebben wel veel meters af kunnen leggen op een natte baan en dat zag er allemaal wel prima uit. Het is gewoon heel lastig hier, we hebben dus gedaan wat we konden."

Ook al is er een gebrek aan data en serieuze inzichten om op voort te borduren, Norris durft al voorzichtig een favoriet aan te wijzen. "Op dit moment zitten wij er zelf niet echt goed bij, maar Ferrari lijkt op dit moment wel iets voor te liggen op de rest. Maar laten we eerlijk zijn: niemand weet op dit moment waar ze staan omdat de omstandigheden constant veranderen. Wanneer je je rondjes rijdt is echt van grote invloed op de resultaten, dus ik heb geen idee van het hoe of wat."

Het leek er tijdens de tweede training ook nog kort op dat McLaren kon rekenen op hele andere problemen, want zowel Norris als teamgenoot Oscar Piastri werden op het matje geroepen bij de stewards. Beide heren pakten niet de goede uitwijkroute bij de laatste chicane. Norris maakt zich echter weinig zorgen. "Dat is verder geen lastige situatie. Het regent, het is glad en je rijdt daar over een geverfd oppervlak. Verder weet ik er eigenlijk niets vanaf, maar we gaan het zien." Uiteindelijk kwam Norris er zonder straf mee weg.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen