Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris bood excuses aan aan Verstappen: "Maar mijn viering verander ik niet"

Lando Norris heeft zijn excuses aangeboden aan Max Verstappen voor het slopen van zijn trofee in Hongarije, maar zijn podiumviering hoeft hij wat hem betreft niet te veranderen.

De podiumvieringen met Lando Norris zijn een klein feest geworden met zijn bijna iconische actie door een champagnefles keihard op de grond te stampen. In Hongarije werden de Formule 1-fans daar weer op getrakteerd, maar bij de actie viel de trofee van Max Verstappen om, waarna deze in stukken brak. Een handgemaakte trofee van 40.000 euro werd in stukken meegenomen naar de Red Bull-fabriek, waar niet iedereen even blij mee was. Norris kon er nog om grappen, maar voorafgaand aan de Grand Prix van België komt hij er nog enigszins op terug. "Ten eerste wil ik me hiervoor verontschuldigen", is zijn eerste reactie tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Dit was natuurlijk niet mijn intentie. Ik weet hoeveel dit betekent voor de Hongaren en het is onderdeel van hun cultuur. Dus ja, natuurlijk genoot ik toentertijd van het moment, maar mijn intentie was dit (het slopen van de trofee, red.) niet. Ik heb ook mijn excuses aangeboden aan Max."

Norris is zich bewust van de grappen die hij er in Hongarije over maakte. "Misschien had ik dat niet moeten doen en ik voel me er slecht over. Als het mijn trofee was geweest, dan had ik het ook niet fijn gevonden. Ik heb mijn excuses aangeboden en voor alle mensen die er zo veel tijd en moeite in hebben gestoken: ik wilde niet dat dit gebeurde en ik zal de volgende keer voorzichtiger zijn." Maar zijn champagne-spuit-viering aanpassen? "Dat niet. Ik bedoel, ik zie daar geen reden toe. Ik zal gewoon iets voorzichtiger zijn in het vervolg", aldus de McLaren-rijder, die met een makkelijke oplossing komt: "De volgende keer zet ik de trofee aan de kant en ga ik verder."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"