Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris dacht aan vertrek bij McLaren: "Tijd om naar iets anders te kijken?"

Voor Lando Norris schijnt de zon momenteel. Na een flinke update strijdt McLaren ineens mee om podiumplekken en pakte Norris twee keer een tweede plek. Toch geloofde de jonge Brit lang niet altijd in een succesverhaal bij McLaren.

Norris Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Je zou het bijna vergeten, maar Lando Norris is alweer bezig aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. Al die jaren rijdt hij voor een en hetzelfde team: McLaren. Het contract van de 23-jarige Brit loopt nog door tot en met 2025. De laatste races voor de zomerstop viel het momentum de kant van McLaren op. Resulterend in tweede plaatsen in Groot-Brittannië en Hongarije. Norris heeft vertrouwen in een mooie toekomst met het team.

"Natuurlijk. Ik wil races winnen met McLaren. Ik wil kampioenschappen winnen", zegt hij bij Sky Sports. "Ik wil mijn succes behalen en ik wil mijn doelen bereiken met McLaren. Dat is de opzet sinds ik hier ben, sinds ik met dit team in de Formule 1 zit. Ik ben een loyale jongen, sinds ik bij het team ben gekomen. Zij hebben me een kans gegeven in de Formule 1 en ik wil voor ze wil presteren en succes boeken."

Vertrouwen in de beslissing om te blijven

Desondanks heeft Norris ook zijn twijfels gehad en dacht hij zelfs aan een vertrek. Zijn naam wordt veelvuldig genoemd als toekomstig teamgenoot van Max Verstappen. "In mijn achterhoofd speelt dat ongeduldige spelletje van 'hou ik het nog een paar jaar vol, of is het tijd om naar iets anders te kijken?' Maar hoe meer resultaten we bereiken, zoals we de afgelopen weken hebben gedaan, hoe meer vertrouwen ik heb in de beslissing die ik heb genomen om tot en met 2025 te blijven en hoe meer vertrouwen ik heb dat we in de toekomst samen onze doelen kunnen bereiken."

De grote successen van McLaren liggen alweer jaren achter ons. Norris hoopt de succes weer terug te kunnen brengen bij het team dat al sinds 1966 in de Formule 1 is vertegenwoordigd. "Ik denk dat het een cool verhaal is. Als je kijkt waar we een paar jaar geleden stonden, een team dat het echt moeilijk had. Om dan terug te vechten en het eerste team te zijn dat echt van ver terugkomt en voor kampioenschappen en overwinningen vecht. Ik denk dat het gewoon een cool verhaal is om over tien, twintig jaar op terug te kijken."

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"