Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris dankt Piastri voor hulp, zet verhoudingen tóch op scherp bij McLaren

Na de Grand Prix van Italië rijst de vraag weer of McLaren niet een duidelijk nummer één moet gaan aanwijzen. Lando Norris vindt zelf eigenlijk van niet, maar geeft wel een paar hints aan zijn eigen team.

Norris Race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren lijkt in een lastig parket te zitten. Het team uit Woking heeft een van de snelste auto's op de grid én beschikt over twee uitstekende coureurs. Bovendien begint het team een serieuze bedreiging te vormen voor Red Bull in beide kampioenschappen. Bij de constructeurs is het gat nog maar acht punten en Lando Norris heeft Max Verstappen tot op 62 punten genaderd.

Het zorgt ervoor dat de discussie over een duidelijke nummer één bij McLaren weer oplaait. Teambaas Andrea Stella liet al doorschemeren dat de deur iets meer op een kier is gezet en ook Lando Norris geeft een voorzetje aan zijn eigen team.

"Ik heb hulp," aldus Norris tegenover onder andere RacingNews365. "Ook van mijn teamgenoot. Maar ik ben hier niet om te smeken of iemand me doorlaat. Ik ben hier om te racen. Hij (Piastri red.) reed een betere race dan ik, dus eindigde ik als derde en dat is waar ik verdien te eindigen." 

Toch sluit de Brit de deur niet voor teamorders: "Ik zou graag meer hulp krijgen, maar dat is niet aan mij."

Moeilijk

"Het is moeilijk, uiteraard," zo vervolgt de huidige nummer twee uit het kampioenschap. "Ik denk dat elke coureur niet wil dat het op zo'n manier geregeld wordt. En ik wil niet zeggen dat de tijd begint te dringen, maar de tijd begint wel langzamerhand minder te worden. Ik geloof nog steeds in onze eigen snelheid en ook in deze race hadden we misschien wel weer de snelste auto."

Toch wil Norris niet uitspreken dat hij bij voorbaat prioriteit moet krijgen. Volgens de Brit moet het team die keuze maken: "Die keuze is niet aan mij om te maken. Het team moet de keuze maken, maar volgens mij werken we nog altijd erg goed samen en helpen we elkaar daar waar mogelijk. Dat hebben we al meermaals bewezen dit jaar. We presteren als het beste team op de grid, en daar zijn we heel blij mee."

"Maar als je vecht voor een kampioenschap, wil je elk klein dingetje, en ik doe alles wat ik kan. De beste manier is gewoon om een race te winnen. En dat heb ik niet gedaan door een paar domme dingen", zo sluit Norris af.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld