Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris deelt steek onder water uit naar Red Bull en Perez

Lando Norris steekt in uitstekende vorm. Waar hij de race in Miami won, kwam de Brit in Imola slechts zeven tienden tekort om de overwinning te pakken. Norris spreekt dan ook openlijk over zijn kansen in de titelstrijd en deelt ook een klein steekje onder water uit naar Red Bull.

Norris Imola Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren kende een goede start van het Formule 1-seizoen, maar kon nog niet direct vechten om de podiumplaatsen. Maar na de grote upgrade in Miami zit het team uit Woking er ineens een stuk beter bij en wist Lando Norris zelfs zijn eerste overwinning uit zijn F1-loopbaan te pakken. In Imola kwam de Brit slechts zeven tienden tekort om zijn tweede zege te pakken.

Norris maakte de afgelopen twee races dus indruk en lijkt ondertussen ook een serieuze tegenstander voor Verstappen te kunnen worden in het rijderskampioenschap. Hoe kijkt Norris daar zelf tegenaan? "Ik sta ongeveer 60 punten achter op Max en er is nog een lange, lange weg te gaan. Ik denk er absoluut niet over na en het verandert ook niets. We hebben er de afgelopen vier weken ook niet over nagedacht. Je concentreert je gewoon op het behalen van een goed resultaat en de dingen gaan dan vanzelf, maar we hebben onszelf zeker in (de titelstrijd, red.) gezet", zo vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365.

"We hebben de eerste paar weekenden veel verloren, dus dat heeft ons pijn gedaan. We zitten op een derde van het seizoen, dus er zijn nog genoeg kansen voor ons. We weten dat er nog wat dingen komen in de toekomst en als de dingen omdraaien, dan kunnen we gemakkelijk terugkomen bij sommige teams", zo blijft de Brit op de vlakte.

McLaren lijkt daarbij de grootste concurrent van Max Verstappen en Red Bull Racing te zijn. Norris ziet daarbij een belangrijk verschil tussen de twee teams en lijkt lichtjes naar Sergio Perez te sneren. "Ik denk dat we samen met Ferrari waarschijnlijk het team zijn dat twee auto's heeft die in elke sessie, kwalificatie en race presteren. Als je kijkt naar een groot deel van de grid, dan heb je dat niet echt."

Norris vervolgt: "Je hebt één coureur die een megaronde heeft gereden en een goede race heeft gereden en bij de ander is dat niet het geval. Een van onze sterke punten is dat we altijd twee auto's voorin hebben gehad en we kunnen op dit moment goed met Ferrari vechten. Dus als we dat blijven doen, dan ja, dan kunnen we dat zeker in het gevecht blijven", zo sluit Norris af.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"