Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris denkt Verstappen nog dit jaar te kunnen verslaan

Gaan Red Bull en Max Verstappen dit seizoen nog verslagen worden? Als het aan Lando Norris ligt wel. En de McLaren-coureur werpt zichzelf op als de uitdager.

Norris Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Bij de GP van Groot-Brittannië en die van Hongarije reed Lando Norris zijn McLaren naar P2, achter winnaar Max Verstappen. Een update voor de McLaren deed wonderen en een plek in de top 10 is eerder regel dan uitzondering geworden. Norris strijdt zelfs mee om podiumplekken en zelf gelooft de Brit dat hij dit seizoen nog wel een Grand Prix kan gaan winnen. "Ik denk het wel. Je moet een beetje geluk hebben of er moet iets gebeuren met Max vanuit het oogpunt van betrouwbaarheid van de wagen om het te laten gebeuren, maar het kan", zegt Norris overtuigend tegen onder meer RacingNews365.

"Op dit moment zal het moeilijk zijn. Ik heb niet het vertrouwen om te zeggen dat we ze eruit kunnen racen. Maar misschien kunnen we soms voor hen kwalificeren. We hebben er al verschillende keren dichtbij gezeten en ik denk dat er nog wel wat circuits komen waar we dichtbij kunnen zijn of zelfs ervoor zitten als wij alles op orde hebben en hij niet", doelt Norris op het verslaan van Verstappen in de kwalificatie.

"Maar tijdens de race is de Red Bull op een ander niveau. De bandenslijtage is praktisch nihil vergeleken met alle anderen op de grid. Zelfs in vergelijking met Mercedes zijn we nog ver verwijderd van hun bandenslijtage. Qua racepace hebben we nog niet wat we moeten hebben, we moeten nog een paar grote stappen maken. Maar als het misgaat (bij Red Bull, red.), denk ik dat er een paar races zullen zijn waarin we in een positie zitten, zoals in Boedapest en Silverstone, om ervan te profiteren. Ik denk dat het mogelijk moet zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen