Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Norris dolgelukkig na podium: "Geweldig om met Hamilton te kunnen vechten"

Lando Norris was tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton de vreemde eend in de bijt op het podium na afloop van de Grand Prix van Emilia Romagna. Toch was het helemaal verdiend, want de Brit was al het hele weekend erg sterk. Hij was dan ook zeer tevreden met het resultaat.

Norris Imola Rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Na een tegenvallende kwalificatie, gedurende welke hij slechts zevende werd, nadat zijn tijd (goed voor de derde startplek) werd afgepakt vanwege het overschrijden van track limits, kan Lando Norris toch nog zeer tevreden zijn over het verloop van zijn weekend. De McLaren-coureur was de best of the rest en werd knap derde.

Dat deed hij door aan het einde van de race de Ferrari-coureurs van zich af te houden. Hij wist de opstomende Lewis Hamilton ook enige tijd tegen te houden, maar uiteindelijk moest hij de tweede plaats toch aan zijn landgenoot laten. Kort na afloop stond hij met zijn kenmerkende glimlach voor de camera.

"Ja, ik ben blij", zo begint hij. “Het was een mooi herstel na de dag van gisteren. Het was een lastige start, maar ik wist me weer op te werken, want ik had een goede pace. Ik wilde de tweede plaats vasthouden, maar Lewis was wat te snel deze zondag. Het is geweldig om op eigen kracht met deze jongens in gevecht te kunnen. Hopelijk kunnen we in de toekomst vaker op het podium staan", zo klinkt hij gedecideerd.

Na de herstart koos McLaren voor een gewaagde strategie, door de Brit op de zachte banden naar buiten te sturen, terwijl veel coureurs om hem heen de medium band gebruikten. Het pakte uiteindelijk goed uit.

"We besloten om voor de soft te gaan na de herstart. Ik had daarna de eerste tien à vijftien ronden een goede pace te pakken, maar ik wist dat ik het aan het einde lastig zou gaan hebben. Het werd niet makkelijk om Lewis achter me te houden. Het lukte me drie, vier ronden, maar uiteindelijk kon ik het niet volhouden. Toch ben ik blij met de derde plaats, ik ben zeker niet teleurgesteld."

Als kers op de taart verkozen de fans Norris tot Driver of the Day. Mooi, toch Lando? "Echt waar? Ik wist niet dat ik fans had, bedankt!", grapt hij.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1