Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris dolt Verstappen en Russell: “Makkie, hoef er maar twee in te halen!"

Lando Norris heeft de derde startpositie bemachtigd tijdens de kwalificatie in Canada en daar is de Brit maar wat blij mee. Het gevecht om pole position was al vanaf de eerste minuut ontzettend spannend, maar de McLaren-coureur wist zich nog prima stand te houden.

Norris qualifying Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren tot iedereen goed en wel bij is gekomen van deze knotsgekke kwalificatie, maar Lando Norris kan wel genieten van alle spanning en sensatie. George Russell en Max Verstappen waren tot op het laatste moment nog druk in gevecht om pole position en daar had Norris stiekem wel heel graag bij willen zitten, maar de Brit is toch maar wat blij dat hij de derde startpositie heeft kunnen bemachtigen.

"Ik ben natuurlijk hartstikke blij, dat ten eerste," zo reageerde de McLaren-coureur na de kwalificatie. "Ik wil meneer Russell natuurlijk ook feliciteren, want hij was het hele weekend al razendsnel. Ze hebben het echt goed gedaan, maar ik ben zelf ook heel blij met die derde plek. Stiekem had ik nog wel wat langer door willen rijden om nog meer uit de auto te halen, maar dit is een prima resultaat en ik ben er echt blij mee."

Norris keek er verder ook niet gek van op dat de kwalificatie al snel zoveel spanning met zich meebracht. "Dat is Montréal, hè. Die spanning is precies de reden waarom we hier zo graag komen, ieder jaar weer. Het is echt de reden waarom we hier altijd zoveel glimlachen, want we hebben het hier echt naar ons zin. Het is lastig en de helft van de tijd denk je dat je zomaar in de muur belandt, maar met een goed rondje sta je zomaar ineens in de top drie!"

Toch zal er tijdens de race nog hard gewerkt moeten worden als de McLaren-coureur nog een plekje wil stijgen. Norris heeft zijn strijdplan echter al klaar. "Ja, ik moet twee auto's inhalen morgen, makkie! Ik kijk er heel erg naar uit om te zien wat ik met deze auto kan, want het voelt allemaal echt top. Dat is het hele seizoen al wel zo, maar de afgelopen drie à vier races was het al helemaal fantastisch. Maar ik heb wel twee hele snelle coureurs voor me én nog een aantal hele snelle coureurs achter me, dus ik ga er een mooie race van maken!"

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren