Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris eist regelwijziging na clash met Verstappen: "Dat slaat nergens op"

De Grand Prix van Oostenrijk eindigde uiteindelijk in tranen voor Lando Norris na de touché met Max Verstappen, maar de McLaren-coureur bracht na afloop van het weekend nog een cruciaal verbeterpunt aan het licht.

Norris Qualifying Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het incident tussen Lando Norris en Max Verstappen veranderde na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk al snel in een veelbesproken onderwerp, maar de McLaren-coureur kwam tijdens de race op de Red Bull Ring nog meer problemen tegen. Zo kreeg hij tijdens het gevecht met Verstappen een tijdstraf van vijf seconden op zijn dak. 

De Brit gaf tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië aan dat hij in eerste instantie niet helemaal begreep waar die straf precies vandaan kwam. "Ik kreeg ineens een tijdstraf van vijf seconden, maar ik wist helemaal niet dat ik die had of waarom ik er een uit moest zitten voordat ik officieel uit kon vallen. Ik had niet eens door dat het lange stilstaan daar vandaan kwam, want dat zag ik pas toen ik de race terugkeek!" 

Uiteindelijk kwam Norris er zelf dus ook achter dat hij die straf te danken had aan het te vaak negeren van track limits, maar ook daar was de McLaren-coureur het totaal niet mee eens. "Eigenlijk is het gewoon een kwestie van gezond verstand, maar het was wel stom. Ik probeer in te halen en blokkeer vervolgens mijn band, waardoor ik buiten de baan terecht kwam. Ik kon de sausage kerb wel gewoon ontwijken en ik gaf de positie vrijwel meteen terug aan Max, dus daar verloor ik waarschijnlijk anderhalve seconde."

Wat de regels betreft snapt Norris wel waar de keuze van de stewards vandaan komt, al is hij het niet helemaal eens met de gedachtegang erachter. "Het was wel een duidelijke straf, want ik kwam in dat opzicht echt tekort. Dat is gewoon zo, al was het wel heel stom. Dat soort dingen zorgen er echt wel voor dat we niet langer vrijuit kunnen racen. Als je als wedstrijdleiding wil voorkomen dat ik in kan halen en juist ervoor wil zorgen dat we een saaie race tegemoet gaan, dan moet je die regels in stand houden."

"Maar ik weet wel zeker dat zoiets al eerder besproken is, want er zit echt een groot verschil tussen buiten de baan schieten bij het inhalen en er ook nog voordeel uithalen. Dat laatste deel is sowieso het belangrijkste. Buiten de baan belanden omdat je een stomme fout maakt of iets verkeerd inschat kan allemaal nog gebeuren, maar het feit dat je daar een straf voor krijgt... En al helemaal tijdens een race, dat slaat echt nergens op. Ik hoop echt dat ze dat snel rechttrekken, want ik vind dit echt heel stom."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership