Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Norris en Hamilton op de bres voor Verstappen: "Dat kan je hem niet kwalijk nemen"

Max Verstappen die een overwinning viert en vanuit het publiek horen we boegeroep... Het is iets wat we vaker zien. Hoe kijken andere coureurs naar dit tafereel?

Verstappen podium spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Krijgt Max Verstappen te weinig erkenning voor zijn prestaties? Die vraag kregen Lando Norris en Lewis Hamilton nadat er weer wat boegeroep kwam richting het podium toen de drievoudig wereldkampioen gehuldigd werd voor zijn zege in de GP van Japan.

"Je hebt het in elke sport. Je steunt mensen en je steunt anderen niet. Dat is al jaren zo. Max wint elke race en mensen zullen dat niet zo leuk vinden. Het maakt de sport minder spannend", begint Norris zijn verhaal. "Maar dat komt alleen omdat hij het zo goed doet. De scheidingslijn is dun. Iedereen binnen de sport respecteert en waardeert zijn prestaties. Maar mensen die niet zoveel weten van de sport, zullen de prestaties waarschijnlijk niet kunnen waarderen omdat ze niet weten wat er écht bij komt kijken en wat er nodig is om in die positie te komen en te doen wat hij doet."

"Dit zul je altijd houden, denk ik. Er is een mate van respect en geen respect. Nul respect is niet goed. Maar ik denk dat mensen echt wel waarderen wat Max doet, misschien zouden ze het alleen nog wat meer mogen waarderen. Maar ik denk dat elke rijder op een bepaald moment wel met boegeroep te maken krijgt."

Hamilton is het met Norris eens. "Tijdens raceweekenden heeft Max altijd een enorme schare fans en krijgt hij enorm veel steun. Elk weekend levert hij geweldig werk. Hij heeft een geweldig team en een goede wagen. Dat kun je hem niet kwalijk nemen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership