Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris en Piastri blijven voorzichtig over McLaren-upgrades

McLaren maakte een fantastische indruk in Groot-Brittannië met twee finishes in de top vier. Lando Norris en Oscar Piastri merken veel verbetering, maar blijven tegelijkertijd voorzichtig met de voorspellingen over de rest van het Formule 1-seizoen.

In Oostenrijk en in Groot-Brittannië gaf McLaren de Formule 1 één van de grootste verrassingen van het seizoen tot nu toe. Ineens konden Lando Norris en Oscar Piastri vooraan meedoen en vooral in de laatste race in Silverstone viel menig mond open toen ze het gevecht aan konden gaan met Red Bull-coureur Max Verstappen. Het upgradepakket van McLaren werkt, maar blijft dat zo? De coureurs zelf blijven er ietwat voorzichtig over. "Dat we vooruitgang hebben geboekt is zeker duidelijk", zo trapt Norris af als hij aan de aanwezige media, waaronder RacingNews365, wil uitleggen wat zijn kijk is op de prestaties van zijn team. "Ik kijk echter niet uit naar de slechtere races, want die zullen er ook weer aan komen. Er zijn nog circuits waar we minder goed voor de dag zullen komen. Op circuits als Silverstone, met bochten op hoge snelheid, komt onze auto goed uit de verf en zijn we wat efficiënter." De Brit verwacht verbetering op alle circuits, maar legt uit dat McLaren niet overal zo sterk zal zijn als in Groot-Brittannië. "Onze zwakten beperken ons nog steeds. Dat moeten we nog aanpakken als we consistenter willen zijn, maar op circuits met relatief hoge snelheid gaan we erg goed. Ik moet het team daarvoor bedanken, want we hadden een lastige start dit seizoen."

Piastri: "Wil niet negatief zijn, maar..."

Piastri sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. "We hebben met de auto overduidelijk een stap in de goede richting gezet. Ik wil niet negatief zijn, maar we moeten nog wel wat consistenter vooraan staan vanaf nu. Zoals Lando eerder al zei: de auto voelt nog niet héél nieuw aan en er zitten nog wat zwakten in." "Maar over het algemeen zijn we wel sneller. Als ik moest kiezen tussen een auto die goed aanvoelt of een auto die snel is, dan zou ik altijd voor dat laatste kiezen. Het gevoel in de auto pakken we dan later wel aan. McLaren heeft heel goed werk verricht en ik kan niet wachten op de volgende stappen in de nabije toekomst", aldus de Australiër. Norris legt vervolgens nog uit wat de 'zwakten' zijn van de MCL60. "Gewoon een aantal karakteristieken en het besturen van de auto. Er zijn veel goede aspecten om mee te nemen, zoals de performance in de snelle bochten, wat sinds 2019 toen ik bij het team kwam al goed zat. Toch zijn er op andere vlakken nog verbeterpunten. Die kunnen we gaan tackelen door fundamenteel wat dingen aan te passen." "Als dat lukt, dan ben ik er zeker van dat we een competitieve auto hebben in 2024 - of nog dit jaar. Er ligt een aantal mooie kansen voor ons en ik ben er zeker van dat we op een bepaald moment voor meer podiums en zelfs voor overwinningen gaan strijden", aldus de McLaren-rijder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"