Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

Norris en Sainz malen niet om inleveren salaris: "Het is het beste voor iedereen"

Sommige teams voeren verregaande maatregelen door om ervoor te zorgen dat ze de huidige coronacrisis door kunnen komen. McLaren was het eerste team dat kortte op het salaris van haar personeel. De coureurs begrijpen het wel.

Een groot deel van het McLaren-personeel - op het personeel dat in de fabriek helpt met het ontwikkelen van medische apparatuur na - kreeg deze week te horen dat ze met verlof moesten voor twee maanden. Gedurende die periode zal de Britse overheid garant staat voor een deel van hun salaris.

De rest van het management en de veelverdieners, waaronder coureurs Lando Norris en Carlos Sainz, doet tijdelijk afstand van een deel van hun salaris, iets wat de twee McLaren-coureurs absoluut niet dwars zit. "Het is het beste voor iedereen", zo liet Norris optekenen tegenover Sky Sports.

"Ook voor mezelf, want zo kan iedereen in dienst blijven en weer verder gaan zodra de situatie dat toelaat. Natuurlijk is het voor iedereen, coureurs, werknemers en alle anderen in de Formule 1 wel een trieste situatie", realiseert ook de jonge Brit zich.

"Zoveel mannen en vrouwen hebben heel hard gewerkt gedurende de winter om de auto klaar te krijgen en dan wordt alles opeens op pauze gezet. Ik hoop niet dat het zover komt, maar het zou zomaar kunnen zijn dat er helemaal niet wordt geracet."

Via Instagram laat ook teamgenoot Sainz weten dat hij volledig achter het besluit staat: "Ik begrijp deze beslissing volledig. Zo wordt het McLaren-personeel hopelijk voor de lange termijn beschermd. Natuurlijk heb ik besloten om ook mee te werken en mijn salaris te korten."

2 reacties