Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Norris en Verstappen plagen Russell: "Je moet zeggen dat je de slechtste auto had"

Max Verstappen en Lando Norris kunnen het goed met elkaar vinden, zoveel werd ook wel weer duidelijk tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Emilia-Romagna. De winnaar en nummer #3 zaten naast elkaar en openden speels het vuur op Mercedes-coureur George Russell.

Verstappen Perez Norris Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In een tijd waarin Mercedes rake klappen incasseert omdat de auto niet goed genoeg zou zijn, komt George Russell toch elke race weer goed tot scoren. Het nodigde Russell er onlangs op het podium toe uit te zeggen dat zijn positie beter was dan de auto.

Lando Norris haakte daar na de Grand Prix van Emilia-Romagna speels op in. Hij had immers net zelf de McLaren naar de derde plek gestuurd en ook dat is een auto die aan het begin van het seizoen hopeloos slecht leek te zijn: "Ik zou nu net als George willen zeggen dat de McLaren misschien de zevende auto van het veld is ofzo", zo begint hij lachend.

Max Verstappen snapt wat Lando bedoelt te zeggen en haakt vrolijk aan. "Je moet zeggen dat het resultaat alles te maken heeft met de coureur zelf. Alles!"

"Maar dat is ook zo", pareert Norris.

Verstappen en Norris zijn 't 'helemaal met elkaar eens'

"Je had de aller slechtste auto", zo doet Verstappen er nog eens een schepje bovenop, wat warm wordt onthaald door de jonge Brit: "Ja, negende negende of tiende auto inderdaad. Maar mijn rijden wat echt subliem dit weekend!"

"Helemaal mee eens", zo stemt Verstappen dollend in. "Hij is het met me eens", jubelt Norris, terwijl Verstappen aangeeft dat dit kleine intermezzo vast en zeker sterke headlines op gaat leveren.

Uiteindelijk geeft Norris op serieuzere toon alsnog antwoord op de oorspronkelijke vraag, namelijk of hij denkt dat de McLaren werkelijk de op twee na beste auto is: "Moeilijk te zeggen, dat verandert van weekend op weekend. De Mercedes was dit weekend niet zo heel slecht, misschien dat wij nog net iets sneller waren. De Alfa Romeo was misschien iets sneller."

"Uiteindelijk maakt het ook allemaal niet zo heel veel uit. We hebben twee auto's verslagen die normaal gesproken zeker een seconde sneller zijn. De één eindigde in de muur, de ander in de grindbak. Het heeft dan niet zoveel te maken met hoe goed je auto is, maar meer met dat we de race gewoon goed hebben uitgevoerd."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022