Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris geeft fout ten opzichte van Verstappen toe: "Ik reed als een muppet"

Max Verstappen en Lando Norris raakten in de slotfase van de Grand Prix van de Verenigde Staten in een titanenstrijd verwikkeld, maar na een tijdstraf voor Norris trok Verstappen uiteindelijk aan het langste eind. Norris ziet na afloop van de race wel in dat hij zelf fout zat.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een spannende start en een uitvalbeurt voor Lewis Hamilton leek de Grand Prix van de Verenigde Staten zonder al te veel drama te eindigen, maar Lando Norris en Max Verstappen brachten daar verandering in. Ze kwamen elkaar namelijk tegen in de slotfase van de race. Norris was een flink stuk sneller en had het gat tussen de beide heren zonder al te veel problemen gedicht, maar hij belandde vervolgens buiten de baan toen hij Verstappen wilde inhalen. Dat kwam hem op een tijdstraf van vijf seconden te staan.

Norris blikt na afloop van de race terug op het gevecht met Verstappen en laat tegenover onder meer RacingNews365 weten dat hij genoten heeft van de strijd. "Ik vond het een goed gevecht en heb er wel echt van genoten, al kwamen we er uiteindelijk niet als winnaar uit, omdat ik het niet goed genoeg heb gedaan. Als ik iets beter had kunnen verdedigen bij de start en daarna niet als een muppet had rondgereden, had ik na de start misschien wel aan de leiding gelegen. Dan zou dit gesprek niet eens plaats hebben gevonden."

Norris kan dus wel spreken van teleurstelling, maar benadrukt nu des te meer hoe belangrijk het is dat men bij McLaren met de beide benen op de grond blijft staan. "Het is een flinke domper, vooral met het oog op het kampioenschap, maar dit is wel precies de reden waarom we altijd zonder echte verwachtingen aan een raceweekend beginnen. We gaan er niet meteen vanuit dat we kunnen domineren of dat we iedere race kunnen winnen, want het feit dat Ferrari in Austin zo snel was, toont ook wel weer aan dat zij net zo competitief zijn."

"Zelfs als ik na de eerste bocht nog aan de leiding had gereden, had ik nooit als eerste of tweede kunnen eindigen. Als derde finishen was echt het hoogst haalbare, maar dan moet ik vervolgens nog in gevecht met Max. Ik kon het deze keer niet van hem winnen en dus was mijn weekend uiteindelijk niet succesvol. Ik heb het geprobeerd, maar het was niet goed genoeg. Er is dus nog werk aan de winkel, maar ik moet vooral aan mezelf gaan werken."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Column McLaren slaat enorme flater met Red Bull-aantijgingen