Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris geeft uitleg over impact van brand in McLaren-hospitality

Een lach en traan voor McLaren. Lando Norris pakte poleposition, maar een brand in de hospitality van het team was een smetje op verder een mooie dag. Norris legt uit wat voor impact het incident heeft.

Norris pole Spanish GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor McLaren begon de zaterdag in Spanje niet fijn. In de hospitality van het team brak brand uit, waarna de brandweer snel ter plaatse was om het vuur te blussen. Eén medewerker werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar gelukkig had de persoon in kwestie geen ernstige verwondingen. Toch had de brand veel impact, vertelt polesitter Lando Norris na de kwalificatie.

"Het beste nieuws is dat het met iedereen goed gaat", vertelt Norris. "Eén persoon is voor checks naar het ziekenhuis gebracht, maar het gaat goed. Het was schrikken voor het hele team. Het is nooit fijn en het leverde een stressvolle dag op, meer dan ik had gehoopt. Ik ben mijn schoenen verloren, maar erger dan dat was het eerlijk gezegd niet voor mij."

Kantoortje

Wel moest Norris even een ander plekje zoeken voor zijn rust. "Ik kon niet naar mijn normale kamer, dus ik kon niet zoveel relaxen als normaal. Veel mensen boden me wel dingen aan, dus dat was geweldig. Heel wat teams waren heel aardig voor ons en boden hulp aan. Het is alleen balen dat de hospitality zaterdag, zondag en misschien in de toekomst niet meer gebruikt kan worden."

Waar Norris nu vertoeft? In het kantoor van CEO Zak Brown. "Het verloopt allemaal een beetje rommelig. Ik heb één of twee sets van alles (kleding red.). Het team heeft wat spullen kunnen redden, maar sommige dingen zijn niet zo fijn om te gebruiken, omdat ze slecht ruiken door het vuur. Ik hou er ook van om naar muziek te luisteren. Oscar Piastri klaagt altijd dat mijn muziek voor sessies zo hard staat, maar nu had ik dat niet. Ik heb het kantoortje van Zak Brown overgenomen en Oscar zit in de truck, dus Zak is niet zo blij. Er zijn alleen geen problemen, want ik ben niet iemand die over zulke zaken klaagt."

Norris geeft wel toe dat het misschien wel invloed heeft op zijn racevoorbereiding. "Ik kan niets anders doen dan in de auto springen, maar je grijpt de kans als je een paar minuten voor jezelf kan hebben en kan relaxen. Misschien beïnvloedt het me zondag meer als ik niet de stilte kan krijgen waar ik zo van houd, maar het is niet het einde van de wereld."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership