Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris geeft update over contract na sterke McLaren-reeks: "Vertrouwen in winnen kampioenschap"

Lando Norris laat weten dat hij nog steeds tevreden is met zijn langdurige contract bij McLaren.

Norris Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In 2021 tekende Lando Norris een langdurig contract bij McLaren, tot medio 2025. Waar McLaren zich in 2021 nog op de vierde positie in het constructeurskampioenschap bevond, zakte het team het jaar erna nog een positie naar de vijfde plaats. Dit seizoen begon het team niet op de manier waarop ze gewild hadden, waardoor de upgrade die ze tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië introduceerden meer dan welkom was. De upgrade bleek een succes en resulteerde gelijk in een podiumplaats voor Norris.

McLaren lijkt nu de weg omhoog in het kampioenschap ingezet te hebben en dus wordt Norris gevraagd naar de onzekere momenten in zijn carrière. Was hij opgelucht dat de prestaties na de upgrade verbeterden? "Ik denk dat er altijd een beetje opluchting is wanneer je van een moeilijke situatie naar zo'n grote verandering gaat. Als we de helft van deze stap gemaakt hadden dan denk ik dat we dat nog steeds als een positief teken hadden gezien", geeft Norris eerlijk toe. "Maar de stap was zelfs groter dan verwacht. Dus natuurlijk is het een opluchting, maar niet alleen voor mezelf, ik denk wel voor het hele team."

"Het geeft je niet veel hoop in het begin van het jaar"

De Brit blikt terug op de winter en waarom het team met een achterstand aan het 2023-seizoen begon. "We hebben in de winter een grote stap teruggedaan om alles wat we doen, en de route die we volgen, opnieuw te evalueren. Daarom waren wij vrij laat met het installeren van de upgrades die we hadden. Maar we namen onze tijd en moesten geduldig blijven."

Dit neemt niet weg dat Norris nooit gebaald heeft van zijn situatie. "Natuurlijk zijn er momenten geweest waarop ik wenste dat we een meer competitieve auto hadden en dat we het jaar soepeler begonnen waren, vooral omdat de start van vorig seizoen ook erg moeilijk was. Het geeft je niet veel hoop in het begin van het jaar als je het zo moeilijk hebt als wij hadden."

Maar spijt had de McLaren-coureur nooit. Hij heeft vertrouwen in het team en de toekomst. "Ik ben nog steeds erg blij met het team waar ik nu zit. Ik heb nog steeds veel vertrouwen dat McLaren in staat is om de doelen te bereiken, namelijk races winnen en kampioenschappen winnen met McLaren. En als je upgrades en situaties als deze hebt, dan is er natuurlijk opluchting. Dit zijn hele positieve signalen. Dat we Aston Martin en Ferrari voor kunnen blijven, tegen Mercedes kunnen vechten en niet ver van Red Bull af zitten met één upgrade. Er zijn frustrerende tijden en gewoon moeilijke tijden geweest, maar op geen enkel moment dacht ik: 'dit is niet waar ik wil zijn'."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"